Tarnybinę etiką pažeidusį Aurelijų Verygą premjeras bars, bet iš posto nevers

„Barsiu ministrą, tai padariau“, – paklaustas, kokių priemonių imsis dėl sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pažeidimo Vyriausybėje kalbėjo premjeras. Anot S.Skvernelio, šis Vyriausios tarnybinės etikos komisijos (TTEK) sprendimas, kad ministras padarė pažeidimą, tikrai nereiškia, kad ministro kėdė braška.

A. Verygos kėdė nebraška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A. Verygos kėdė nebraška.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 12, 2018, 3:53 PM, atnaujinta Dec 12, 2018, 4:19 PM

Premjeras akcentavo, kad jei ministrams patiems sunku tvarkingai pildyti deklaracijas, jie gali paprašyti ekspertų pagalbos.

VTEK tyrė, kad A.Veryga galbūt tinkamai ir laiku nedeklaravo dviejų sandorių bei ministerijoje einamų pareigų, taip pat komisija vertino, ar sveikatos apsaugos ministras išvengė interesų konflikto.

Komisijos duomenimis, A.Veryga 2017 metų spalį pasirašė įsakymą, kuriuo skyrė finansavimą savo buvusios darbovietės – Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) projektui apie alkoholio žalą.

VTEK nustatė, kad A.Veryga pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti. Politikas taip pat nesilaikė šio teisės akto įpareigojimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.