Arūnas Karaliūnas. Daugiau išgersi – bus daugiau naudos

Kai litas buvo susietas su euru, visi puikiai žinojo, kad oficialus kursas yra 3,4528 lito už vieną eurą. Ir ne kitaip. Kad ir kas nutiktų viso pasaulio biržose, stabilumas garantuotas.

 Arūnas Karaliūnas.
 Arūnas Karaliūnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 13, 2018, 9:06 AM, atnaujinta Dec 13, 2018, 9:28 AM

Galbūt prisimindamas šią jau iširusią lito ir euro sąjungą sveikatos apsaugos ministras A.Veryga pasišovė alkoholio akcizus susieti su medikų atlyginimais.

Seimui šis sumanymas patiko, todėl nuo kitų metų kovo 1 dienos akcizų tarifą etilo alkoholiui padidino 10 proc.

Taigi stipraus alkoholinio gėrimo puslitris vidutiniškai pabrangs mažiausiai 40 centų.

A.Verygos skaičiavimais, po tokio žingsnio valstybės biudžetas 2019-aisiais papildomai gaus apie 5 mln. eurų pajamų, o šie pinigai bus skiriami gydytojų ir rezidentų atlyginimams didinti.

Tik ar šalies medikai neatsidūrė kiek nejaukioje situacijoje?

Vadinasi, kuo daugiau bus vartojama stiprių svaigalų ir surenkama akcizo mokesčio, tuo didesnė tikimybė gauti solidesnį atlyginimą.

O jei ministro skaičiavimai pasiteisintų, jis galbūt užsimotų dar labiau padidinti akcizą ir kartu – medikų darbo užmokesčio fondą.

Konsultuojant atvykusį pacientą medikams tiesiog visai nejučia gali išsprūsti patarimas vakarais neieškoti tabletės nuo nemigos, o pakelti taurelę tauraus gėrimo. Juk lašas po lašo – ir biudžete daugiau lėšų medikų atlyginimams.

Gerai, kad A.Veryga susilaikė neleptelėjęs, jog tik surinkus daugiau pinigų už prekybą alkoholiu oresnių atlyginimų gali tikėtis ir mokytojai, nes Lietuva, ko gero, visai nusigertų.

Mat neatmestina, kad šiuo metu streikuojantys mokytojai imtų spausti auklėtinių tėvus kuo dažniau kilnoti stipraus gėrimo taurelę ir taip prisidėti prie didesnių pajamų pedagogams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.