Sukilusi prieš Šiaulių vadovus opozicija rodo jėgą

Šiaulių vadovams kaltinimus korupcija metę opozicijos atstovai atstatydino administracijos direktorių Antaną Bartulį ir vicemerą Domą Griškevičių, nemalonumai gresia ir merui Artūrui Visockui.

A.Bartulis (kairėje) buvo atstatydintas, o A.Visockas nedalyvavo posėdyje.<br>G.Šiupario nuotr.
A.Bartulis (kairėje) buvo atstatydintas, o A.Visockas nedalyvavo posėdyje.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2018, 6:14 AM

Valdžios trijulė buvo apkaltinta dėl taikos sutarties su Šiaulių areną valdančia viešąja įstaiga „Pramogų sala“. Tiesa, sutartį balsų dauguma spalį patvirtino tie patys sukilėliai – projektą palaimino 22 iš 25 posėdyje dalyvavusių politikų.

Dabar tie patys politikai pareiškė buvę suklaidinti, todėl ir balsavę už miestui nenaudingus sutarties pakeitimus. Anot opozicijos atstovų, savivaldybės vadovai siekė nutraukti civilinę bylą su Šiaulių arenos koncesininku dėl nepagrįstai gauto koncesijos mokesčio ir pateikė tarybai sprendimo projektą dėl taikos sutarties, o ši jį patvirtino.

Po šių kaltinimų D.Griškevičius ir A.Bartulis kreipėsi į prokuratūrą dėl šmeižto.

Meras su šalininkais vakar vykusiame posėdyje nepasirodė perspėjęs, kad jis rengiamas neteisėtai.

A.Visockas įrodinėjo, kad taikos sutartis su arenos valdytoju duos apie 200 tūkst. eurų naudos.

A.Bartulis vakar ilgai aiškinosi, kad priimdamas sprendimus dėl taikos sutarties su koncesininku tik vykdė tarybos valią. Jis priminė, kad tokiai sutarčiai pritarė ir koncesijos sutartį prižiūrinti komisija, ir šį klausimą svarstę trys iš keturių tarybos komitetų.

Bet už administracijos direktoriaus ir vicemero atleidimą posėdžio dalyviai balsavo sutartinai.

Po to A.Bartulis pratrūko: „Nenusileisiu iki dabar mieste vykdomos partinės destrukcijos padugnių, nes man tai per žema, tačiau miesto stabilumo griovėjus įvardinsiu. Gaila, kad Socialdemokratų partija pasiklydusi vertybėse, vieną dieną dirba su vienais, o kitą – jau su kitais. Gal politinės prostitucijos bruožas šiai partijai yra prigimtinė savybė?“

A.Visocko šią kadenciją atstatydinti, ko gero, nepavyks, nes tai – daug sudėtingesnė procedūra. Tačiau vakar jau buvo sudaryta mero veiksmus tirsianti komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.