Kalėdų eglės Kauno apylinkėse – viena už kitą gražesnės

Kalėdų nuotaiką kauniečiai gali pajusti ne tik grožėdamiesi Rotušės aikštės egle. Daugelis miesto seniūnijų ir bendruomenių centrų taip pat įžiebia žaliaskares ir įsilieja į šventinių renginių sūkurį.

Gyvą Kalėdų eglę aleksotiškiams padovanojo gyventojai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Gyvą Kalėdų eglę aleksotiškiams padovanojo gyventojai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Žaliakalnio seniūnijos gyventojai papuošė prieš Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjų augančią aukštą eglę.<br>I.Skliutaitės nuotr.
Žaliakalnio seniūnijos gyventojai papuošė prieš Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjų augančią aukštą eglę.<br>I.Skliutaitės nuotr.
Baltų prospekte iš tolo šviečia nuotaikinga eglės formos šventinė konstrukcija.
Baltų prospekte iš tolo šviečia nuotaikinga eglės formos šventinė konstrukcija.
Lampėdžių bendruomenės centras jau papuošė Kalėdų eglę.
Lampėdžių bendruomenės centras jau papuošė Kalėdų eglę.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 15, 2018, 1:29 PM, atnaujinta Dec 15, 2018, 11:27 PM

Kalėdų eglių įžiebimo šventės įvairiose miesto dalyse vyksta nuo praėjusios savaitės.

Seniūnijos ir bendruomenės daugiausia puošia gyvas žaliaskares. Vieni kauniečiai šventinėmis girliandomis ir dekoracijomis gražina parkuose ar prie mokymo įstaigų augančias egles. Kiti puošia kirstus pagrindinius Kalėdų simbolius, daugiausia dovanotus pačių bendruomenės narių.

Pasižvalgius po seniūnijų valdas galima išvysti ir iš įvairių konstrukcijų sukurtų šventinių eglių.

Dovanojo 27 metus augusį medį

Vieni pirmųjų tarp Kauno seniūnijų Kalėdų eglę dar praėjusios savaitės viduryje papuošė ir įžiebė Aleksoto bendruomenės centro nariai kartu su kitais šios seniūnijos gyventojais.

Šįmet šalia Veiverių gatvės esančioje aikštelėje, netoli seniūnijos pastato, akį labai traukia įspūdinga žaliaskarė. Ji maždaug 15 metrų aukščio, plati, tankių šakų vainiku, dailiai nuaugusi.

„Gyvą Kalėdų eglę aleksotiškiams šįmet padovanojo mūsų seniūnijos gyventojai Onutė ir Zigmantas Žotkevičiai. Jų kieme šis medis augo 27 metus. Nuo seniūnijos įkūrimo tokio dydžio Kalėdų eglės nesame puošę. Ji – tikra seniūnijos gražuolė, matoma iš gana toli“, – kalbėjo Aleksoto seniūnė Liukrecija Navickienė.

Atvežti tokio dydžio medžiui į aikštę, kurioje jis šiuo metu stovi, prireikė ne tik specialios technikos, bet ir policijos pareigūnų palydos.

Dovanota eglė papuošta daugybe spindinčių girliandų, ant jos šakų pakabintos vietos bendruomenės kūrėjų pagamintos jaukios rankų darbo puošmenos iš putplasčio – angelai ir snaigės.

Parodijavo žinomus atlikėjus

Pagrindinės Aleksoto eglės įžiebimo šventėje netrūko geros nuotaikos ir staigmenų.

Šventės dalyvius aplankė Kauno valstybinio lėlių teatro aktoriai, įsikūniję į maždaug 4 metrų aukščio lėles, parodijuojančias dainininkus Edmundą Kučinską ir Ingą Valinskienę.

Po šių „atlikėjų“ koncerto pasirodė ne mažiau įspūdingo dydžio Kalėdų Senelis, mažiesiems šventės dalyviams jis atnešė dovanų.

Ne tik vaikai, bet ir jų tėvai, seneliai ir kiti renginio dalyviai tikino, jog iki tol niekada nebuvo sutikę keliskart už juos didesnio Kalėdų Senelio.

Renginio metu uždegus laužą prie jo ėmė būriuotis sušilti panorėję šventės dalyviai. Sušalusieji taip pat šildėsi garuojančia arbata ir kava.

Po visų linksmybių dangų virš Aleksoto nutvieskė spalvingas fejerverkas.

Spindi šalia mokymo įstaigos

Kaip ir kasmet, Kalėdų eglę papuošė ir įžiebė Žaliakalnio seniūnijos gyventojai. Kalėdinės grožybės – lemputės ir didžiuliai burbulai puošia prieš Kauno technologijos universiteto inžinerijos licėjų augančią aukštą eglę.

Šviesų girliandomis išgražinta ir šalia jos auganti gerokai jaunesnė ir mažesnė žaliaskarė.

„Aukštąją Kalėdų eglę Žaliakalnio gyventojai jau dvyliktus metus puošia kartu su licėjaus mokiniais ir bendruomene. Šįmet vėl nutarėme, jog tinkamiausia būtų puošti natūraliai augantį medį, tuomet nebus daroma žalos gamtai, o aplinka prie švietimo įstaigos, kur mokosi daugybė mokinių, visą šventinį laikotarpį vilios jaukumu ir šviesa“, – kalbėjo Žaliakalnio seniūnas Bronius Girdauskas.

Praėjusį savaitgalį vykusioje šios Kalėdų eglės įžiebimo šventėje dalyvavo šimtai Žaliakalnio bendruomenės atstovų. Jiems koncertavo dainininkas Mindaugas Mickevičius-Mino. Po jo pasirodymo pokšėjo įspūdingi fejerverkai.

Įsitaisė senis besmegenis

Šilainių seniūnijoje Kalėdų eglė sužibo praėjusį šeštadienį. Baltų prospekte iš tolo šviečia nuotaikinga eglės formos šventinė konstrukcija, puošta įvairiaspalviais burbulais, snaigėmis, lempučių girliandomis.

Šios stilingos eglės viduje įsitaisė besišypsantis senis besmegenis.

Mintis pastatyti tokį Kalėdų simbolį šilainiškiams gimė ieškant naujų šventinių idėjų. Anksčiau buvo puošiama gyva eglė.

Eglės įžiebimo šventėje, kurią organizavo Šilainiuose įkurta asociacija „Baltijos žmogus“, netrūko nei dalyvių, nei linksmybių. Į renginį atvykusius mažuosius pasitiko Kalėdų Senelis su dovanų maišu ir Snieguolė. Buvo galima pasivaišinti karšta arbata.

Šilainiuose įsikūrusioje „Santaros“ gimnazijoje vyko šios miesto dalies mažųjų talentų pasirodymas. Vaikai surengė koncertą, kuriame šoko, dainavo, deklamavo eiles.

Žaislus gamino bendruomenė

Vilijampolės seniūnijoje ryškiausiai šviečia Lampėdžių bendruomenės centro įžiebta Kalėdų eglė, kurią praėjusią savaitę Vytauto ir Gervių gatvių sankirtoje papuošė aktyvūs lampėdiškiai.

Maždaug 10 metrų aukščio žaliaskarę bendruomenei šįmet padovanojo Lampėdžiuose gyvenanti Stefanija Klemkienė.

„Eglę papuošėme pačių bendruomenės narių gamintomis dekoracijomis iš natūralių medžiagų – kankorėčių, cinamono lazdelių, riešutų, uogų, naudojome ir blizgius burbulus. Puošmenas kūrėme Lampėdžių bibliotekoje, kur kelias dienas vyko kalėdinių puošmenų gamybos pamokos“, – pasakojo Lampėdžių bendruomenės centro pirmininkė Dalia Abramienė.

Praėjusį šeštadienį surengtoje eglės įžiebimo šventėje lampėdiškiai surengė vietos „Chorų karų“ varžytuves. Pagal tai, kokiu metų laiku – žiemą, pavasarį, vasarą ar rudenį – gimę, jie rungtyniavo, kuri komanda gražiau padainuos.

Šventėje buvo galima paragauti bendruomenės narių paruoštos karštos arbatos.

„Prie šios eglės planuojame susiburti Naujųjų metų naktį, prieš laikrodžiams išmušant vidurnaktį. Tokią tradiciją turime jau ne vienus metus“, – sakė pirmininkė.

Sutvisko atnaujintame parke

Dainavos seniūnijoje Kalėdų egle galima pasigėrėti V.Krėvės prospekte, atnaujintame Dainavos parke.

Penktadienio popietę čia buvo įžiebtas kalėdinėmis dekoracijomis ir daugybe lempučių puoštas gyvas žaliuojantis medis.

Kalėdų eglė įsižiebė per linksmą šventę, pavadintą „100-mečio Kalėdos Dainavoje“. Joje koncertavo grupė „Medutis“, mažieji atlikėjai iš šio mikrorajono švietimo įstaigų.

Dainavos seniūnė Elena Skirmantienė sakė, kad ši šventė buvo skirta visiems Kalėdų laukimu gyvenantiems dainaviškiams.

Tačiau daugiausia dėmesio parodyta vaikams – Dainavos vaikų darželių auklėtiniams ir mokyklų moksleiviams, kurie labiausiai laukė Kalėdų Senelio. Jis vaikams atnešė dovanų, drauge žaidė ir linksminosi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.