„Judex“ nepavyko panaikinti Veterinarijos tarnybos nutarimo dėl šaldytos produkcijos

Šaldyta produkcija prekiaujančiai bendrovei „Judex“ nepavyko atšaukti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos 2017 metų nutarimą, kuria bendrovei paskirta 700 eurų bauda už bauda už nesaugius koldūnus „Liux“, kuriuose aptikta salmonelių.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 4:27 PM

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas ketvirtadienį nusprendė atmesti bendrovės skundą ir palikti nepakeistą Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimą, kuriuo bendrovės skundas buvo atmestas.

„Nėra jokio pagrindo išvadai, kad ginčijamas sprendimas priimtas remiantis nepatikimais ir/ar nepakankamais įrodymais. Tiek atsakovas, tiek ir pirmosios instancijos teismas mėginių atrinkimą ir jų atliktus Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos bei Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto tyrimus teisingai pripažino atitinkančiais teisės aktų nustatytus reikalavimus“, – skelbia teismas.

Ši nutartis neskundžiama.

„Judex“ mėsos perdirbimo cecho veiklą tarnyba buvo sustabdžiusi 2016 metų rugpjūtį, gavusi Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informaciją. Tuomet įmonės produktuose rasta patogeninių salmonelės, žarninių lazdelių ir listerijos – bakterijų, o patalpose – entero bakterijų. Cecho veiklą leista atnaujinti beveik po mėnesio.

STT įtaria, kad „Judex“ per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti Veterinarijos tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus. Šiame tyrime jos buvusiam vadovui Jonui Miliui, kuris iš pareigų Vyriausybės sprendimu atleistas pernai spalį, pareikšti įtarimai prekyba poveikiu ir piktnaudžiavimu tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.