Arvydas Lekavičius. Mitrus veikėjas Rokas Masiulis pasijuto Kalėdų Seneliu

Kas suvaldė švietimo sistemoje mokytojų streiku ir ministerijos užgrobimu išsiliejusią krizę, kuri pakenkė ir visai Vyriausybei?

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-12-20 07:44

Premjeras S.Skvernelis su valstiečiais, aišku, sakys, kad jie. Tai jau ne.

Tikrasis Kalėdų Senelis šiame fronte – laikinai švietimo ir mokslo ministro pareigas einantis Susisiekimo ministerijos vadovas R.Masiulis, o Snieguolė – aukščiausioji jo globėja prezidentė D.Grybauskaitė.

Nespėjo išspirta iš posto J.Petrauskienė daiktų susidėti ir kabineto palikti, o jos valdose R.Masiulis, dar nė nepradėjęs eiti laikinųjų pareigų, jau šeimininkavo kaip kokiuose „Lietuvos geležinkeliuose“. Ir ne vienas, o lydimas paties Vyriausybės vicekanclerio, prezidentei ir konservatoriams artimo D.Matulionio.

R.Masiulio pirmieji susitikimai su ministerijoje įsitvirtinusiais mokytojais buvo panašūs į šeimos šventę ar kaimynų susiėjimus – vien ko vertos bendros nuotraukos su ministro vaikais socialiniams tinklams.

Nieko keista, kad J.Petrauskienės iš ministerijos įvairiais būdais stumtiems mokytojams specialiu laikinojo ministro nurodymu buvo leista laisvai išeiti ir užeiti kada panorėjus. Ko gero, nekeista ir tai, kad tarp R.Masiulio ir mokytojų pasiektas susitarimas, pagal kurį ministerija paliekama ramybėje, o ją užėmusieji išsiskirsto švęsti švenčių.

O politinį kapitalą besikraunančio „laikinojo“ R.Masiulio valdoviški mostai vis platėja. Kaip jau yra įpratęs, šis veikėjas paskelbė, kad švietimo tvirtovėje ir jos apylinkėse aptiks didžiulę korupciją, dėl kurios esą ir trūksta milijonų eurų didesnėms mokytojų algoms. O kad būtų baisiau, korupcijos ieškos ir R.Masiulio draugai iš Specialiųjų tyrimų tarnybos.

Įdomu, ką apie tokius prezidentės ir jos globotinio savireklamos triukus mano premjeras, kurio darže jie krečiami?

Juolab kad juos krečia veikėjas, apie kurio kėslus matuotis premjero ar net prezidento kėdę kalbama vis garsiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.