Deklaracijoje vis dar ministru esantis B. Markauskas sieks Klaipėdos rajono mero posto

Buvusio žemės ūkio ministro Broniaus Markausko deklaracijoje, pateiktoje Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijai (VTEK) tebėra nurodoma, kad jis ministrauja iki šiol. Paskutinė deklaracijos atnaujinimo data – šių metų balandžio 18 diena, kai B.Markauskas iš tiesų dar vadovavo ministerijai.

Bronius Markauskas taisys savo deklaraciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronius Markauskas taisys savo deklaraciją.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Bronius Markauskas taisys savo deklaraciją.<br>D.Umbraso nuotr.
Bronius Markauskas taisys savo deklaraciją.<br>D.Umbraso nuotr.
 B. Markausko deklaracijoje jis vis dar ministras.<br> www.vtek.lt nuotr.
 B. Markausko deklaracijoje jis vis dar ministras.<br> www.vtek.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Dec 20, 2018, 8:51 AM, atnaujinta Dec 20, 2018, 8:53 AM

Ministerijos vadovo vietą B.Markauskas turėjo palikti po to, kai buvo paviešinta informacija, kad ministro šeima dirba svetimas žemes ir už jas gauna Europos Sąjungos išmokas. Po kilusio skandalo politikas dar laikėsi posto, bet balandžio 25-ąją pranešė, kad palieka pareigas.

Paklaustas, ar žino, kad deklaracijoje tebėra nurodoma, kad jis vadovauja Žemės ūkio ministerijoje, B.Markauskas sakė: „Geras klausimas... Sunku būtų patikėti, kad ir čia kaip nors sumaišiau viešus ir privačius interesus, bet deklaraciją, ko gero, reikia atnaujinti. Ačiū, kad pasakėte, tikiuosi niekas iš to problemos nedarys, juk akivaizdu, kad ministro privilegijomis nesinaudoju“.

Šiuo metu B.Markauskas teigė aktyviai besidarbuojantis Seimo Ekonomikos komitete. „Turiu inžinieriaus energetiko išsilavinimą, todėl man šios temos labai artimos. Žinoma, kontaktai, kurie buvo užmegzti dirbant Žemės ūkio ministerijoje, nenutrūko, žmonės sutinka, šnekina, prašo pagalbos, tad nuo tos srities nutolti neišeina“, – kalbėjo pašnekovas ir priminė, kad apie trisdešimt metų vienaip ar kitaip buvo susijęs su šia sritimi. B.Markauskas patikino, kad šiuo metu jo šeima nebeūkininkauja.

„Esu Migracijos komisijos pirmininkas. Neseniai rengėme didelę konferenciją, kurioje kalbėjome apie žmogiškuosius išteklius: kaip profesinis rengimas ir aukštasis mokslas atliepia rinkos darbo jėgos poreikius“, – apie savo darbus kalbėjo valdančiųjų valstiečių frakcijai priklausantis Seimo narys.

Iš Klaipėdos rajono kilęs 58-erių B.Markauskas atskleidė, kad kitąmet planuoja dalyvauti savivaldos rinkimuose ir sieks Klaipėdos rajono mero posto.

„Ne paslaptis, kad kandidatuosiu į Klaipėdos rajono merus. Parijos taryba mano kandidatūrą patvirtina“, – kalbėjo B.Markauskas. Jis 16 metų - 2000–2016-aisiais - buvo Klaipėdos rajono savivaldybės tarybos narys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.