Palanga žiemą turi savitus svečius, traukia renginių gausa ir nuostabi Kalėdų eglė

Kurortas – gyvas, kupinas linksmybių ir pramogų. Žiemą Palanga suspindo kalėdinėmis šviesomis, apgyvendinimo sektoriuje vyrauja patrauklesnės kainos, individualus požiūris į kiekvieną atvykusįjį. Gausius svečių srautus traukia renginiai, koncertai, edukacijos ir net Kalėdų eglė.

Išskirtinė Palangos Kalėdų eglė, įkurdinta Grafų Tiškevičių alėjoje, ir šventiškai pasidabinęs kurortas kviečia į svečius.
Išskirtinė Palangos Kalėdų eglė, įkurdinta Grafų Tiškevičių alėjoje, ir šventiškai pasidabinęs kurortas kviečia į svečius.
 Lėto atokvėpio pramogą su nuostabia žolelių arbata siūlantys verslininkai džiugina rankų darbo užkandžiais.<br> Nuotr. iš vilos „Komoda“ archyvo
 Lėto atokvėpio pramogą su nuostabia žolelių arbata siūlantys verslininkai džiugina rankų darbo užkandžiais.<br> Nuotr. iš vilos „Komoda“ archyvo
 Palangos sanatorijose sveikatinimosi programos labai įvairios, jos skirtos ir visiškai atsipalaiduoti, ir įtampai pašalinti, ir svoriui kontroliuoti.<br> Nuotr. iš „Gradiali“ viešbučio archyvo
 Palangos sanatorijose sveikatinimosi programos labai įvairios, jos skirtos ir visiškai atsipalaiduoti, ir įtampai pašalinti, ir svoriui kontroliuoti.<br> Nuotr. iš „Gradiali“ viešbučio archyvo
Daugiau nuotraukų (3)

Dana LUKAUSKIENĖ

Dec 20, 2018, 12:49 PM, atnaujinta Jan 3, 2019, 5:14 PM

Džiaugiasi gausiais keleivių srautais

Kiekvieno miesto veidas prasideda nuo esminių transporto infrastruktūros objektų. Palanga jų turi net kelis. Palangos oro uostas jau aptarnavo 300 000-ąjį keleivį, pasak specialistų, iki šiol pajūrio oro vartai tokio keleivių srauto dar nebuvo sulaukę. Palangos oro uosto direktorius Andrius Daujotas džiaugiasi, kad šiemet liepos ir rugpjūčio mėnesiais aptarnauta daugiau nei 76 tūkst. keleivių. Palyginti su 2017-aisiais, per 11 šių metų mėnesių užfiksuotas 5 proc. keleivių augimas.

Žiemą poilsiautojus pasitinka tvarkinga, šilta Palangos autobusų stotis su naujutėle laukiamąja sale, jau baigiama sutvarkyti ir Kretingos gatvė – pagrindinis įvažiavimas į Palangą. „Manau, kad žiemą vis daugiau žmonių į Palangą vyksta savo transportu. Neaktyviojo kurortinio sezono metu miesto gatvėse galima laisvai statyti automobilį be jokio mokesčio. Palangą labai pamėgę Kauno, Vilniaus, Šiaulių, Panevėžio, Zarasų gyventojai, savaitgaliais atvyksta svečių iš Kaliningrado. Vasarą autobusų stoties apkrova gerokai didesnė, tačiau gruodį gausu renginių, tad nestebina keleivių srautų pagausėjimas.

Kiekvienas atvykstantysis džiaugiasi patogia Palangos autobusų stoties laukiamąja sale. Joje šilta, gera, patogu, pasitinka puikus estetinis vaizdas. Palangos stotis aptarnauja daugiau nei 2000 keleivių vasarą ir apie 1300 – žiemą. Suskaičiuoti tikslų skaičių sunku, nes žmonės, įsigiję bilietą internetu ar kitame mieste, į Palangos stoties keleivių srautų apskaitą nepatenka“, – kalbėjo Palangos autobusų stoties vyriausioji vadybininkė Ingrida Gagėlaitė.

Kiekvienam metų laikui – savi svečiai

Pasak Palangos turizmo informacijos centro vadovės Rasos Kmitienės, kiekvienas metų laikas Palangoje turi savus lankytojus. Žiemą svečiai kitokie. Jie – ramybės, tylos mėgėjai, turintys savitų poreikių ir lūkesčių.

Žiemą viešbučiuose siūloma gausybė SPA ir sveikatinimosi procedūrų. Atsipalaiduoti padeda pirčių kompleksai ir baseinai, kurių kainos gerokai patrauklesnės nei vasaros piko metu. Sanatorijose gausu patrauklių procedūrų veidui, kūnui, sielai (įtampai, stresui pašalinti) ar net svoriui kontroliuoti. Turistų labai pamėgtos plūduriavimo kapsulės su magnio druska. Visiškoje tyloje ir ramybėje plūduriuojantis žmogus gali pasijusti lyg nesvarumo būsenoje, o tyla ir ramybė, kūno atpalaidavimas pašalina visą susikaupusią įtampą.

Bene įdomiausia naujiena – šalčio kamera poilsiautojų imunitetui stiprinti. Itin žema temperatūra veikiamas kūnas yra grūdinamas, taip yra treniruojamas organizmo prisitaikymas prie skirtingų sąlygų, stiprinamas imunitetas, sumažėja tikimybė susirgti peršalimo ligomis. Šalčio terapija gerina ne tik savijautą, bet ir odos būklę, suaktyvina poodinio sluoksnio kraujotaką ir mažina celiulito požymius. Šalčio procedūra porai kainuoja 16 eurų, tad kaina tikrai nesikandžioja. Kai kurie viešbučiai siūlo hidroterapiją ir poilsį druskų kambariuose – tai padeda gydant kvėpavimo takų ligas. Sūkurinės vonios, pirtelės detoksikuoja organizmą.

Skanus maistas, atokvėpio valandėlės ir degustacijos

Daugelis viešbučių vilioja lankytojus skaniu maistu už patrauklią kainą. Čia jaukioje aplinkoje galima užsisakyti dienos pietus, karštasis patiekalas kainuoja nuo 3,20 euro. Tačiau yra ir proginių, ypatingų patiekalų. Palangos viešbučiuose labai laukiami ir verslo klientai, kuriems svarbūs dalykiniai susitikimai ar konferencijos, sudaromos visos galimybės sklandžiai dirbti ir naudotis apgyvendinimo, maitinimo, konferencijų organizavimo paslaugomis.

Galima rasti unikalių lėto atokvėpio pramogų, kaip antai dviejų valandų arbatos gėrimo ceremonija, kurios kaina – 18 eurų. Visi, kurie nori vėsius vakarus praleisti ramiai, su savo antrąja puse, gali mėgautis natūralia žolelių arbata, patiekiama arbatinyje, kuris kaitinamas žvakele. Ceremonijos dalyviams taip pat pristatomas trijų aukštų užkandžių stovas, kuriame ir sumuštinukai, ir nesaldūs kepiniai. Galima paskanauti ir rankų darbo gamybos duonelės. Ir, be abejo, desertų, kurių Palangos maitinimo įstaigose tikrai gausu, jie skirti net išrankiausiems smaližiams.

Yra pramogų ir sotaus maisto mėgėjams. Pavyzdžiui, galima užsisakyti dešrų degustaciją dviem, kurioje gali dalyvauti ir visa šeima. Tai unikali galimybė paskanauti net 5 rūšių ant žarijų kepintos dešros, taip pat sužinoti daug įdomių faktų apie dešrų valgymo tradicijas Vokietijoje. Degustuojamos rūkytos ir paprastos dešros su sūrio, aitriųjų paprikų ar kitokių specialių prieskonių priedais.

Vilioja Kalėdų pasaka, papuošimai ir miesto eglutė

Pasak Palangos viešbučių ir restoranų asociacijos prezidentės Ingridos Valaitienės, pastaraisiais metais vykstantys pokyčiai įrodė, kad Palanga – ištisus metus veikiantis kurortas, turintis puikią apgyvendinimo infrastruktūrą (viešbučiai ir privatus sektorius), sporto, kultūros, sveikatinimosi bazę (SPA, pirtys ir baseinai, sanatorijos). „Turistų srautus traukia ne tik viešbučių gausa, bet ir sporto, kultūros paveldo objektų, Palangos bažnyčios bokšto apžvalgos aikštelė, Gintaro muziejus, Birutės parkas, atsiradusios naujos erdvės, kaip antai Signatarų, Tiškevičių alėjos, Palangos koncertų salė. Visa tai ir naujų skrydžių atsiradimas Palangos oro uoste teigiamai veikia verslo aplinką, turistų srautai nuolat didėja. Ne sezono metu viešbučiai keičia kainodarą, investuoja į paslaugų ir produktų paketus, atitinkančius svečių poreikius, kurorte sukurta infrastruktūra rengti konferencijas“, – kalbėjo I.Valaitienė.

„Iki kalėdinio laikotarpio turistus domino SPA, sveikatinimosi paslaugos. O dabar – prieškalėdinis laikotarpis, tad Palangos svečiams reikia įdomių renginių ir vietos sutikti gražiausias žiemos šventes. Nuolat auga svečių srautai. Dieną jie mėgaujasi įvairiomis procedūromis, masažu uždarose patalpose, o pažiūrėkite po pietų – atgyja visa Palanga. Pirmą dienos pusę leidę viešbučio ar sanatorijos patalpose, vakarop, po procedūrų, poilsiautojai išeina pasigrožėti miestu, jūra ar parku. Ypač Palanga atgyja savaitgaliais, nes čia – didžiulė kultūros renginių pasiūla. Gruodį kuriama Spindinčių Kalėdų pasaka, kuri renginiais džiugins kiekvieną. Tai ir edukacijos, ir kūrybinės dirbtuvės, įvairiausi koncertai – nuo klasikinės iki populiariosios muzikos atlikėjų.

Svečius į Palangą vilioja didelis laisvalaikio veiklos rūšių pasirinkimas, ir žiemą, ir vasarą vis kitokiomis spalvomis nušvintanti jūra“, – kalbėjo R.Kmitienė. Į kurortą atvykusi rietaviškė Virginija atviravo, kad labiausiai ją atvykti į Palangą paskatino smalsumas. Labai knietėjo pamatyti gražuolę Palangos eglę. Miestui sužibus kalėdinėmis šviesomis gatvėse gausu svečių, kurie žavisi nepaprastu Grafų Tiškevičių, Signatarų alėjų grožiu, pilna žmonių ant Palangos tilto. Kameriniai koncertai kurhauze ar Palangos koncertų salėje, kurioje telpa keli tūkstančiai žiūrovų, populiariosios muzikos koncertai aidi nuo svečių plojimų, gerų emocijų pliūpsnio.

Palanga visai nesirengia žiemos miegui – ji su džiaugsmu priima poilsiautojus, viliodama juos ne tik amžinai didinga jūra, pušynais ir žiemos ramybe.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.