NMA vadovas E. Bėrontas: ministras manimi pasitiki

Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovas Erikas Bėrontas pareiškė manantis, kad žemės ūkio ministras juo pasitiki, todėl nutarė neprašyti teismo atnaujinti procesą dėl jo grąžinimo į pareigas.

E.Bėrontas pareiškė manantis, kad žemės ūkio ministras juo pasitiki, todėl nutarė neprašyti teismo atnaujinti procesą dėl jo grąžinimo į pareigas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
E.Bėrontas pareiškė manantis, kad žemės ūkio ministras juo pasitiki, todėl nutarė neprašyti teismo atnaujinti procesą dėl jo grąžinimo į pareigas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 12:15 PM

„Ministras yra gavęs visas pažymas, kurias būtina, kurios kėlė abejonių. Suprato, kad ten viskas yra aišku ir tvarkinga. Kitas dalykas, teismo galutinis sprendimas, kuris vykdomas, tai atnaujinimas yra absoliučiai formalus dalykas“, – ministro sprendimą BNS komentavo E. Bėrontas.

G. Surplys anksčiau svarstė kreiptis į teismą atnaujinti procesą dėl E. Bėronto gražinimo į pareigas, tačiau pastarasis teigė nejaučiantis ministro nepasitikėjimo.

„Ministras, manau, per tuos tris mėnesius matė, kad agentūra grįžo atgal į vėžes ir dirbam, ir tiesiogines išmokas sparčiai mokam. Tiesiog galbūt reikėjo laiko, kad ministras pasitikėtų manimi“, – teigė E. Bėrontas.

Jis taip pat sakė nesvarstantis galimybės atsistatydinti: „Vadovaujuosi teismo sprendimu ir toliau dirbu“.

Tuometinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sausio pradžioje buvo paskyręs E. Bėrontą vadovauti agentūrai antrai kadencijai, tačiau vėliau gavęs papildomos Specialiųjų tyrimų tarnybos informacijos, sausio viduryje jį atleido.

E. Bėrontas kaip specialusis liudytojas figūravo teisėsaugos tyrime dėl 4 mln. eurų ES lėšų iššvaistymo.

B. Markausko sprendimas paskirti E. Bėrontą susilaukė aukščiausių vadovų kritikos. Prezidentės patarėjas Mindaugas Lingė tvirtino, jog tai kompromituoja žemės ūkio ministrą ir mažina pasitikėjimą institucija, o premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad E. Bėrontas kenkia agentūros darbui.

Žemės ūkio ministerija penktadienį pranešė, kad neprašys teismo atnaujinti procesą dėl E. Bėronto grąžinimo į pareigas. Antroji jo kadencija baigsis 2022 metų sausio 5 dieną.

Anot ministerijos, proceso atnaujinimas yra išimtinė procedūra, taikoma tik ypatingais atvejais, kai siekiama pašalinti akivaizdžius ir esminius bylos nagrinėjimo pažeidimus.

Ministras Giedrius Surplys spalį svarstė prašyti Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo atnaujinti procesą. Šis teismas rugsėjo pabaigoje patenkino E. Bėronto skundą ir jį grąžino į agentūros vadovo postą bei įpareigojo jam sumokėti beveik 22,3 tūkst. eurų kompensaciją.

Tuomet ministras teigė iškėlęs E. Bėrontui griežtus tikslus – per vienerius metus visos agentūrai pateiktos paraiškos turi būti įvertintos laiku, agentūra turi veikti skaidriai, per metus ji turi būti perkelta į Kauną.

Tuometinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sausio pradžioje buvo paskyręs E. Bėrontą vadovauti agentūrai antrai kadencijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.