Tadas Ignatavičius. Su Simpsonais vėl čiuopsime „G tašką“?

Kokia nacionalinė šventė šurmuliavo, kai dėl Vilniaus, kaip „G taško“, reklamos Lietuva buvo paminėta daugelyje pasaulio kampelių! Net uždariausios Amazonės džiunglių gentys žinos, kur geriausias seksas, – šimtmetis atšvęstas tinkamai!

 T.Ignatavičius.
 T.Ignatavičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 21, 2018, 6:25 AM

Tačiau šventė viena nevaikšto. Prieš Kalėdas mus gali aplankyti dar didesnė! Jei taip bus, dėkosime Lietuvos radijo ir televizijos komisijai (LRTK), vadovaujamai naujojo pirmininko M.Martišiaus.

Buvo galima tikėtis, kad šis veikėjas, pagarsėjęs „informaciniame kare“ su Rusija, diriguojamame kariuomenės propagandininkų, pirmiausia puls būtent šia kryptimi – uždarinės visas iki šiol Lietuvoje neuždarytas rusiškas televizijas.

Tačiau LRTK staiga kirto ne Rusijai, o svarbiausiam Lietuvos sargui nuo jos – JAV. Tiksliau – visame pasaulyje jau kultiniam tapusiam amerikietiškam animaciniam serialui „Simpsonai“.

Komisija atliko labai kruopštų ir išsamų tyrimą pagal kažkokius susirūpinusių piliečių skundus ir nustatė, kad tas filmukas turi būti rodomas ne dienomis, o po 21 valandos ir pažymėtas ženklu „N-14“. Mat filmuke vartojamas alkoholis, niekinamos tradicinės šeimos vertybės – kai kurie herojai girtauja ir draugauja ne su viena moterimi.

Šio tyrimo rimtumą įrodo tai, kad tyrėjai, žiūrėję dvi serijas, suskaičiavo, jog vienoje iš jų girtaujama 8 proc., o kitoje – net 20 proc. laiko. Jie netgi išsiaiškino, jog herojai būtent taip „sprendžia“ problemas šeimoje ar reaguoja į stresą. O „daugpatystė“ filmuke apskirtai pateikiama kaip vyriško šaunumo etalonas!

Vis dėlto komisijai norėtųsi palinkėti dar daugiau griežtumo – kad garsas apie mus vėl pasklistų taip plačiai, kaip dėl „G taško“, ir sukurtų seksualų Lietuvos, kaip uniformuotos policininkės, įvaizdį.

Tarkime, kodėl „Simpsonus“ rodyti nuo 21 val.? Juk tuo metu net ir dažnas keturmetis dar nemiega. Reikėtų nustatyti bent 23 val. ribą. O geriausia – visai uždrausti. Štai čia ir būtų ne tik geriausia išorės reklama, bet ir vidaus darna su visa dabartine valdžia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.