Arūnas Dumalakas. Prisigyvenom: Vilnius jau valdomas iš Kauno

Vilnius nuo seno demonstravo toleranciją kitataučiams, į savo glėbį priimdamas rusus, lenkus, totorius, karaimus, žydus. Vilnius nepurkštauja ir dėl atvykėlių iš kitų Lietuvos miestų, tad sostinėje gali išgirsti suvalkiečių ar žemaičių tarmę.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 22, 2018, 7:00 AM

Tad nieko nuostabaus, kad tolerancijos įsikūnijimu tampa ir Lietuvos sostinės savivaldybė.

Kad savivaldybėje dauguma darbuotojų – ne trečios ar ketvirtos kartos vilniečiai, lėmė istorija. Tai Tauragėje ar Jonavoje gimę politikai, kurie Vilniuje studijavę, subrendę, užauginę vaikus. Tačiau Vilnių valdo ir tikri kauniečiai, kurie ne tik Kaune gimę, bet ir ten šiuo metu gyvenantys.

Štai aukštas savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas einantis P.Poderskis.

Jis gyvena Kaune, kasdien važiuoja į darbą automobiliu. Beje, apie transporto priemonę – atskira kalba.

Kauno savivaldybės atstovai net neatsakė į „Sostinės“ klausimą, ar daug Kauną valdančioje institucijoje dirba vilniečių. Mat Kauno valdžiai sunku suprasti, kaip net ir geras specialistas iš kito miesto gali tvarkyti Kauno reikalus. O Vilniuje kaunietis gali. Ir ne tik P.Poderskis.

Pasirodo, Vilniaus savivaldybėje, be P.Poderskio, dirba dar vienas kaunietis ir mero R.Šimašiaus patarėjas iš Žaslių, kuriuos važiuodamas į darbą automobiliu surenka, o vakarais namo parveža tas pats P.Poderskis.

Demonstruodamas savo prieraišumą gimtajam miestui P.Poderskis Vilniaus savivaldybėje pasikabino Kauno žemėlapį. Toks pat puošia ir Kauno mero V.Matijošaičio darbo kabinetą. Į klausimą, kodėl Vilniuje kabo Kauno žemėlapis, P.Poderskis išdidžiai atsako, kad jis yra iš šio miesto.

O to paties paklaustas „Sostinės“, P.Poderskis vėl priminė Vilniaus savivaldybę persmelkusią toleranciją: joje net vaivorykštės spalvų vėliava kabojo.

P.Poderskis pasakojo, kad jau pirmąją darbo dieną jis pasirašė įsakymą, kuriuo valdininkams suteikė daugiau galių naudotis elektroniniu parašu. Manote, kad taip kaunietis rūpinasi šiuolaikiškesniu Vilniaus savivaldybės valdymu? Išgraužkite!

Pats P.Poderskis prisipažino elektroninį parašą ne kartą dėliojęs Kaune, ten spręsdamas Vilniaus reikalus.

Reikėtų prisiminti ir P.Poderskio keliones iš Kauno į Vilnių ir atgal. Štai čia jis demonstruoja aukštąjį pilotažą.

Pričiuptas namo važinėjantis tarnybiniu automobiliu P.Poderskis pats save įskundė Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijai. Esą jeigu ji nuspręs, kad valdininkas nusižengė, pats užlips ant ešafoto, kad vilniečiai jį galėtų apmėtyti pomidorais. Gerai būtų, kad etikos sargai sprendimą priimtų ne žiemą, kai pomidorai nepigūs.

Pagautas už rankos, P.Poderskis ir pats viešai paskelbė tarnybinio automobilio nuotrauką, kurioje aiškiai matyti Vilniaus savivaldybės ženklas, dar pridūręs: „Automobilis, kaip matot, – prabangus visureigis „Opel Corsa„.“

Štai toks tolerantiškas svečiams Vilnius. Tik bėda, kad kai kuriems čia labai patinka ir jie pamiršta, kad laikrodis jau rodo po dvyliktos.

„Sostinė“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.