15-mečio moksleivio iš Mažeikių kelionė į delfinariumą: mokytoja jį tiesiog išmetė ir paliko

Vieną iš Mažeikių mokyklų lankantis 15-metis paauglys kartu su klasės draugais ir pora mokytojų šį savaitgalį keliavo į ekskursiją – Lietuvos jūrų muziejaus delfinariumą.

Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>Lrytas.lt koliažas.
Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>Lrytas.lt koliažas.
Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>E.Petkutės asociatyvi nuotr.
Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>E.Petkutės asociatyvi nuotr.
Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>V.Balkuno asociatyvi nuotr.
Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>V.Balkuno asociatyvi nuotr.
Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Mokytojos išlaipino vaiką iš autobuso, nes pagalvojo, kad jis neblaivus.<br>G.Šiupario asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 23, 2018, 7:47 PM, atnaujinta Dec 24, 2018, 1:46 PM

Tačiau kelionės tikslo jis nepasiekė – kaip teigia artimieji, moksleivį supykino ir jis apsivėmė autobuse. Mokytojos, pamaniusios, kad jis gali būti išgėręs, išmetė jį iš autobuso šalia prieplaukos, liepdamos surasti, kas jį parvežtų namo.

Iš Klaipėdos berniuką paėmęs šeimos draugas tikina, kad 15-metis buvo blaivus. Tačiau net tokiu atveju, jei moksleivis būtų išgėręs – ar mokytojos turėjo teisę nepilnametį paauglį palikti vieną kitame mieste?

Teigė, kad paauglys – neblaivus

Su naujienų portalo lrytas.lt redakcija susisiekė skaitytojas Irmantas, kuris papasakojo apie penktadienį įvykusį incidentą. Jo draugų sūnus, 15-metis moksleivis, kuris mokosi Mažeikiuose esančioje mokykloje (redakcijai mokykla žinoma – red.), kartu su kitais klasės draugais ir mokytojomis išvažiavo į ekskursiją. Tačiau galiausiai paauglys liko vienas ir be kuprinės Klaipėdoje, bei turėjo ieškoti, kas galėtų jį parvežti atgal į Mažeikius. 

„Mano draugų šeimai paskambino ir pasakė: „Jūsų vaikas yra išgėręs alkoholio“. Jis apsivėmė autobuse ir jį  išmetė. Parasčiausiai, kaip šuniuką, pasakė: „Tu į jokį delfinariumą neplauksi“, ir paliko jį prie gatvės“, – pasakojo su redakcija susisiekęs Irmantas.

Mokytoja tėvams pasakojo, kad vaikas apsivėmė, nuo jo sklido įtartinas kvapas. Abu 15-mečio tėvai dirba ir gyvena Mažeikiuose, o vaikas Klaipėdoje buvo paliktas apie 13 val. dienos. Tuo metu šeimos draugas Irmantas, gyvenantis Klaipėdoje, kaip tik buvo Mažeikiuose, bet sulaukęs skambučio, išskubėjo į Klaipėdą parvežti paauglio. 

„Vaikas įlipo į mano mašiną, buvo apsivėmęs kelnes. Aš jam sakau: „Ką vartojai?“. Sakiau, kad aš jį vežu į ligoninę ir tikrinu. Jis man prisiekė: „Dėde, aš nieko nevartojau“. 

Aš jam iškart padaviau alkotesterį, sakiau: „Įpūsi man į alkotesterį, jei vartojai, aš tave čia paliksiu“. Jis man prisiekė, kad nieko nevartojo, ir įpūtė nuliukus“, – pasakojo Irmantas.

Iš autobuso išlaipino be daiktų

Paauglys aiškino, kad prieš išvažiuojant buvo pavalgęs, o autobusui linguojant, jį supykino. 15-metis taip pat paaiškino, kad autobuse liko jo kuprinė. 

„Jam neatidavė kuprinės, mes su juo nuvažiavome prie tos prieplaukos paimti kuprinę iš autobuso. Ten nieko nebuvo, paskui mes tą autobusą sekėme iki batutų parko prie „BIG“ (prekybos centras – aut. past.). 

Jis įėjo į tą autobusą prie „BIG“ ir mokytoja jam pasakė: „Dink iš čia“. Jis pasiėmė kuprinę ir vėl įsėdo į mano mašiną“, – toliau pasakojo Irmantas.

Vyras parvežė vaiką atgal į Mažeikius pas jo tėvus. 

„Bet juk negalima taip išmesti vaiko žiemą, kitame mieste. Jeigu jūs įtariate, kad vaikas išgėręs, jūs kvieskite policiją, bet neišmeskite jo gatvėje“, – aiškino vyras.

Po šio įvykio su paauglio mama susisiekė jo klasės auklėtoja ir viena iš dviejų mokytojų, kuri kartu su vaikais važiavo į ekskursiją. Mama naujienų portalui lrytas.lt aiškino, kad po švenčių ketina dėl šio incidento kreiptis į mokyklą ir į Švietimo skyriaus vedėją.

Mokytoja tokio sprendimo nekomentavo

Naujienų portalas lrytas.lt susisiekė su viena iš mokytojų, važiavusių į ekskursiją. Pasakius jai, kad buvo gauta informacija apie tai, kad ekskursijos iš Mažeikių į Klaipėdą metu iš autobuso buvo išlaipintas paauglys, kurį paliko vieną kitame mieste, mokytoja šio fakto neneigė.

„Jis buvo perduotas giminaičiui“, – teigė mokytoja. Paklausta, kokiu pagrindu 15-metis vaikas buvo išvestas iš autobuso ir paliktas kitame mieste, mokytoja paragino susisiekti su jo tėvais.

Paaiškinus, kad tėvai jau komentavo šią situaciją ir, kad vaiką pasiėmęs vyras jau papasakojo šią istoriją, mokytoja toliau komentuoti atsisakė.

„Tai labai gerai tada, jūs visą padėtį turite žinoti“, – pasakė mokytoja ir baigė pokalbį. dar kartą jai paskambinome, tačiau su moterimi daugiau susisiekti nepavyko.

Po šio skambučio paauglio mama žurnalistei teigė, kad jai paskambino ta pati mokytoja ir klausė, kodėl jie, prieš tai atsiprašinėję už savo vaiką, dabar pakeitė toną. Mama paklausė mokytojos, kokia teisę ji turėjo palikti jos nepilnametį sūnų kitame mieste, o moteris tuomet atsakė, kad jos nebetrukdys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.