Arūnas Valinskas: „Daugiausia gyvenimo laiko sudeginau dirbdamas Seime“

„Daugiausia savo gyvenimo laiko sudeginau dirbdamas Seime“, – prisipažino televizijos laidų vedėjas, prodiuseris, buvęs politikas Arūnas Valinskas Žinių radijo laidoje „Puikūs pralaimėjimai“.

A. Valinskas papasakojo apie tai, kas pastūmėjo jį eiti į politiką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Valinskas papasakojo apie tai, kas pastūmėjo jį eiti į politiką.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A. Valinskas papasakojo apie tai, kas pastūmėjo jį eiti į politiką.<br>T.Bauro nuotr.
A. Valinskas papasakojo apie tai, kas pastūmėjo jį eiti į politiką.<br>T.Bauro nuotr.
A. Valinskas papasakojo apie tai, kas pastūmėjo jį eiti į politiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
A. Valinskas papasakojo apie tai, kas pastūmėjo jį eiti į politiką.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2018-12-31 10:57, atnaujinta 2018-12-31 12:04

Pokalbyje apie darboholikų skaičiuojamas minutes ir tuos gyvenimo etapus, kai vieni ar kiti sprendimai vėliau paaiškėja buvę tik netikslingas laiko švaistymas, garsus televizijos laidų vedėjas pasakojo, kad būtent darbas Seime nebuvo itin didelis iišūkis, nors daug kam galėjo atrodyti priešingai.

„Ten buvo pakankamai aiškus, paprastas ir lengvas darbas. Visi sakė: „Oi, čia šoumenai pakliuvo....“ Kalbu ne apie visus, o apie save. Jei baigęs teisės studijas ir magistro laipsnį turintis žmogus negali dalyvauti įstatymų kūrime, tai juk kaip tik tokie žmonės ir turėtų“, – mintimis dalijosi A. Valinskas.

A.Valinsko teigimu, ėjimas į politiką tuomet nebuvo kokios nors lažybos su kolegomis, su kuriais kartu jis tada kūrė laidą „Dviračio žinios“.

„Atvirai kalbant, niekuomet nebuvome ne politikoje. Žmonės, kuriantys tokius siužetus kaip politinė satyra, negali būti ne politikoje. Jie gali nebūti politikais, bet negali jos neišmanyti ar neanalizuoti. Sukviesti žmones kartą į mitingą ar renginį yra kur kas paprasčiau, nei dešimt metų kurti politinius siužetus“, – aiškino A.Valinskas ir pridūrė, kad, norėjo to ar ne, politika jo gyvenime atsirado.

„Kiekvienas iš mūsų esame pasyvus įstatymų kūrėjas. Gyvendami savo gyvenimą, keičiame visuomeninius santykius, o įstatymai eina paskui tuo santykius“, – kalbėjo A.Valinskas ir patikslino, kad tam tikra prasme įstatymus kuria visa visuomenė.

Jis pasakojo, kad prieš kiekvienus rinkimus tiek jis, tiek jo televizijos kolegos sulaukdavo kvietimų prisidėti prie įvairių politinių partijų veiklos, tad kartą, trūkus kantrybei, įkūrė savo partiją.

„Po velnių, kiek galėjome jaustis tais kalėdiniais žaisliukais, kuriais norėjo dabintis kokia nors partinė eglutė... Ant viršaus dar užkabina kokią nors žvaigždę... Kažkoks košmaras“, – šyptelėjo A.Valinskas ir pridūrė, kad, pabandžius sukurti „savo eglutę“, bandymo rezultatas buvo toks, kad „mažai nepasirodė“.

Eidamas į politiką A.Valinskas vadovavosi legendinnio karvedžio Čingischano žodžiais: „Bijai – nedaryk. Darai – nebijok.“ „Galiu ranką prie širdies pridėjęs pasakyti, kad tuos ketverius metus darėme tai, kam buvome atėję“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.