Arvydas Vaitkus: Klaipėda gali daugiau

Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus dar prieš didžiąsias metų šventes paskelbė apie savo kandidatūrą į Klaipėdos miesto merus. Viešas pranešimas sulaukė labai didelio dėmesio bei visuomenės palaikymo.

 Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.
 Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.
 Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.
 Klaipėdos uosto direkcijos vadovas Arvydas Vaitkus.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 7, 2019, 8:37 AM, atnaujinta Jan 7, 2019, 3:20 PM

Šiuo metu A. Vaitkus yra Klaipėdos uosto generalinis direktorius, šiai valstybinei įstaigai klaipėdietis vadovauja jau nuo 2013 metų. Jau ketvirtus metus iš eilės Klaipėdos uostas pagerino Baltijos regiono uostų krovos rekordą. Skaičiuojama, kad praėjusių metų uosto rezultatas papildys Lietuvos nacionalinį biudžetą 824 mln. eurų. Dar prieš Naujuosius metus A. Vaitkus ir asmeniškai buvo apdovanotas Lietuvos Respublikos Jūrų transporto darbuotojo Garbės ženklu.

Tiesa, apie galimą Vaitkaus kandidatūros iškėlimą buvo kalbėta dar rudenį, tačiau tikslaus atsakymo jis pats tuo metu nepateikė, o galutinį savo apsisprendimą viešai pranešė beveik paskutinę akimirką – asmeninėje socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Esu laimingas, kad visą savo gyvenimą praleidau būtent Klaipėdoje. Neįsivaizduoju kito tokio miesto. Džiaugiuosi gyvendamas tarp nuostabių, sąžiningų ir įkvepiančių žmonių. Esame labiausiai apdovanotas Lietuvos miestas, apsuptas didžiausių gamtos turtų: jūros, pušynų, auksinių kopų, upių, ežerų. Tačiau visų svarbiausia – čia gyvenantys, dirbantys ir miestą kuriantys klaipėdiečiai.“ – tokiais žodžiais į miestiečius kreipėsi A. Vaitkus.

Kandidatas į merus tiki neišnaudotomis Klaipėdos miesto perspektyvomis ir galimybėmis. Pasirinkta rinkiminės kampanijos tema – „Klaipėda gali daugiau“ apjungia visos komandos siekį atskleisti miesto potencialą. Pasak Vaitkaus, pasiūlymų dalyvauti šiuose savivaldos rinkimuose jis sulaukė iš visų lyderiaujančių politinių partijų, tačiau sprendimas žengti kartu su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga buvo pasirinktas dėl tos priežasties, jog būtent ši politinė partija suteikė laisvę ne tik sudaryti norimą komandą, bet ir įgyvendinti matomą miesto viziją bendradarbiaujant su vyriausybe.

„Viską, ką iki šios dienos esu pasiekęs – pasiekiau ne vienas, o su mane supančiais žmonėmis. Be jų neįsivaizduoju nueito kelio. Esu labai dėkingas savo žmonai, vaikams ir draugams. Taip pat visai komandai, dirbančiai kartu Klaipėdos uosto direkcijoje. Tai – žmonės, kuriais aš didžiuojuosi.

Šiandien mūsų uostas pirmauja visame Baltijos jūros regione. Tai parodo, kad kartu galime pasiekti daug. Todėl sulaukęs didelio būrio žmonių paskatinimo, nusprendžiau dalyvauti Klaipėdos miesto mero rinkimuose. Žinau, kad tai bus nemenkas iššūkis, reikalaujantis didelio atsidavimo. Tačiau sukaupta patirtis mane paruošė šios dienos sprendimui.

Tikiu, kad mūsų miestas turi milžinišką potencialą ir dar labai daug neišnaudotų galimybių. Matau didžiules perspektyvas turizmo, švietimo, ekologijos, verslo, garbaus amžiaus žmonių ir jaunimo užimtumo srityse.

Atėjo laikas visą sukauptą patirtį ir įgūdžius atiduoti miestui, kuris mane užaugino. Žmonėms, kurie manimi tikėjo ir įkvėpė siekti daugiau. Žinau, kad Klaipėda gali būti švari, šurmuliuojanti, gyva ir patraukli vieta auginti vaikus, dirbti, gyventi ir ilsėtis.“- rašė A.Vaitkus.

Vienas pirmųjų ir svarbiausių Arvydo Vaitkaus matomų darbų – būti arčiau žmogaus, tiesa, kandidatas į merus to neįsivaizduoja nesugrąžinus mero kabineto iš rotušės į savivaldybės pastatą.

Politinė reklama, bus apmokėta iš rinkiminės sąskaitos

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.