Kandidatai į Vilniaus merus D. Kreivys ir R. Žemaitaitis susikirto dėl miesto vizijos

Kandidatai į Vilniaus mero poziciją – Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys Dainius Kreivys ir „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininkas Remigijus Žemaitaitis pirmadienio rytą susitiko „Žinių radijo“ organizuojamoje diskusijų laidoje „Rinkimų kovos“. Kandidatai aptarė kaip vilniečiai galėtų daugiau prisidėti priimant miestui svarbius sprendimus.

 Kandidatai į Vilniaus miesto mero pozą - Dainius Kreivys ir Remigijus Žemaitaitis. <br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr. koliažas. 
 Kandidatai į Vilniaus miesto mero pozą - Dainius Kreivys ir Remigijus Žemaitaitis. <br> D.Umbraso ir T.Bauro nuotr. koliažas. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 8, 2019, 3:37 PM, atnaujinta Jan 28, 2019, 10:40 AM

Konservatorių atstovas Dainius Kreivys „Žinių radijo“ eteryje pasakojo, kad vilniečiai patys galėtų spręsti, kokios papildomos viešojo transporto priemonės reikėtų miestui. Anot kandidato, tai būtų galima daryti tiek referendumu, tiek ir apklausomis, kurios būtų vykdomos su vilniečio kortelėmis.

„Mano didžiausias noras, kad Vilniuje reikėtų, kad viską spręstų vilniečiai. Pats geriausias pavyzdys yra Šveicarija. Du kartus per metus gyventojai ten savo nuomonę išsako referendumuose. Valstybės lygmens, kantono, miesto ir komunos lygio. Jie balsuoja nuo didžiulio klausimo iki mažiausio klausimo. Mums toli, bet tokie patys didieji klausimai, kaip transporto sistemos ateitis, turėtų būti sprendžiamos referendumu“, – sakė D.Kreivys.

Jis, pranešęs apie savo dalyvavimą rinkimuose, paskelbė ir pirmą savo idėją – tramvajų Vilniuje. Kandidatas sakė, kad ši idėja nėra galutinė, būtent dėl jos ir spręstų vilniečiai.

D.Kreivys pridūrė, kad tai būtų galima padaryti ir vilniečio kortelių sukūrimu – prie jos prisijungus, būtų galima balsuoti ir kitais klausimais.

„Tvarkos ir teisingumo“ atstovas R.Žemaitaitis teigė, kad turi kiek kitokią mintį – miestą padalinti į 5 dalis, kurios galėtų spręsti specifines savo problemas.

„Aš manau, kad mes turime miestą padalinti į penkias lygias dalis. Turime pasinaudoti Berlyno, Amsterdamo, Oslo pavyzdžiais. Siūlau iš karto paskelbti 5 savivaldas Vilniaus mieste. Taip mes transportinius mazgus ir jų problemas ir išspręsime“, – „Žinių radijo“ laidoje sakė kandidatas į Vilniaus mero postą R.Žemaitaitis.

D.Kreivys, kalbėdamas apie geresnę miesto infrastruktūrą, užsiminė ir apie naują galimą mokestį. „Šiai dienai mes turime situaciją, kai verslo vystytojai plėtoja miestą, užima teritorijas, o infrastruktūra neina iš paskos. Pastato biurus, savivaldybė tada turi statyti mokyklas, darželius, kelius ir panašiai. Verslas uždirba, o savivaldybei tenka nuostolis. Reikia nustoti ir pabaigti šituos dalykus ir kurti infrastruktūros mokestį“, – kalbėjo kandidatas.

Savivaldos rinkimai rengiami kitų metų kovo 3 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.