Po kritikos dėl „tulpių pašto“ S. Skvernelis vėl prakalbo apie santykius su D. Grybauskaite

Po kelių savaičių tylos – Vyriausybėje vėl padvelkė permainų vėjai. Prezidentūra patvirtino, kad sulaukė premjero Sauliaus Skvernelio siūlymo į švietimo, mokslo ir sporto ministro pareigas skirti Mykolo Romerio universiteto rektorių Algirdą Monkevičių.

 Premjeras prakalbo apie santykius su prezidente.
 Premjeras prakalbo apie santykius su prezidente.
Premjeras įsitikinęs, kad santykiai su Prezidentūra yra konstruktyvūs.<br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras įsitikinęs, kad santykiai su Prezidentūra yra konstruktyvūs.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-01-09 15:13, atnaujinta 2019-01-09 15:17

Anot jo, ministerijų darbas neturėtų nukentėti dėl to, kad kol kas nėra paskirti ministrai. „tai ministras privalo būti, bet jį reikia pasirinkti tokį, kad nebūtų abejojama ar gailimas“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Paklaustas, ar nebijo dėl to, kad naujai į pareigas paskirtas ministras įneš savų korekcijų į jau vykstančią aukštųjų mokyklų tinklo pertvarką, premjeras sakė: „Nebijau nieko, nes atsakingai renkuosi asmenis, kurie užima mūsų Vyriausybei atsakingas pozicijas“.

Kalbėdamas apie ministro kandidatūrą premjeras patikino, kad ir santykiai su Prezidentūra nėra suprastėję. „Su prezidente bendraujame konstruktyviai, susitinkame, nemačiau dirbtino delsimo dėl pateiktų (ministrų – aut. past.) kandidatūrų“, – žurnalistams vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

Lrytas.lt primina, kad tarp S.Skvernelio ir prezidentės Dalios Grybauskaitės ne kartą būta apsikeitimų aštresne retorika, o neseniai šalies vadovei pažėrus kritikos, kad vykdant reformas per „arogantišką visažiniškumą“ daugelyje sričių atsirado „suvėlimo ir chaoso“, premjeras atkirto, kad D.Grybauskiatės vykdomą politiką iliustruoja „Tulpių pašto“ skandalas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.