N. Puteikis šokdina Seimą – nepaklūsta įsakymui: „Aš užsispyriau, aš užpykau“

Kandidatas į prezidentus Naglis Puteikis šokdina visą Seimo vadovybę. Jis atsisako atlaisvinti patalpas Seimo viešbutyje, nors pats turi butą Vilniuje. Tuo tarpu praėjusį spalį į parlamentą išrinktą konservatorė Irena Haasė sostinėje neturi kur gyventi.

Naglis Puteikis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naglis Puteikis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Naglis Puteikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Naglis Puteikis.<br>D.Umbraso nuotr.
Naglis Puteikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Naglis Puteikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Naglis Puteikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Naglis Puteikis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 10, 2019, 10:30 PM

Šią problemą teko spręsti net Seimo valdybai, nes N.Puteikio iškrapštyti iš viešbučio nėra jokių galimybių.

Ieškant pastogės Haasei turės Seimui teks išleisti papildomų pinigų jos buto įrengimui, praneša

Į Seimą išrinkti politikai, kurie neturi gyvenamosios vietos Vilniuje, apgyvendinami štai šiame Seimo viešbutyje. Tačiau dabar jis pilnas, nėra laisvų vietų. Kai į Seimą buvo išrinkta konservatorė Irena Haase, Seimo kanceliarija paprašė būstą viešbutyje atlaisvinti Naglio Puteikio.

„Nesutinku su tokia valdybos pozicija, aš užsispyriau, aš užpykau. Tvarkoj, jūs sakot pagal įstatymą, prašau su visais 5 vilniečiais pagal įstatymą atneškite sutarties nutraukimo projektą“, – „Lietuvos ryto“ televizijai sakė N.Puteikis.

Iškeldinti N.Puteikio iš Seimo viešbučio nepavyksta net Seimo vadovybei.

„Statute numatyta, kad jeigu yra laisvas butas, jis gali būti paskirtas Seimo nariui, jis tokiu būdu buvo paskirtas, bet kai dabar jo prireikė, susigrąžinimo nėra“, – tikina Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Seimo nariai dabar yra užėmę visus 71 butą ir kol kas greitai mes negalime atlaisvinti. Kaip žinote vienas Seimo narys atsisakė užleisti savo butą, tai teko ieškoti kol kas kitų sprendimų laikinai“, – pasakojo Seimo kanclerė Daiva Raudonienė.

Nesusitvarkydama su N.Puteikiu, Seimo valdyba kartu su kanceliarija rado išeitį – Irenai Haasei surastas būstas IV-uosiuose Seimo rūmuose.

Šis pastatas nėra pritaikytas gyventi, gyvenamosioms patalpoms, čia paprasčiausiai tariant, yra biurai. Dirba dalis Seimo kanceliarijos darbuotojai, o štai čia, antrame aukšte, kuriame ir esame, yra įsikūrusi, ateikit, parodysiu, Vyriausioji rinkimų komisija (VRK).

Štai čia ir vyksta VRK posėdžiai. Keliais aukštais aukščiau, jei tiksliau penkiais, apsigyvens ir Seimo narė Irena Haase.

Butas dviejų kambarių, trūkstamų baldų, pavyzdžiui, lovą, teks pirkti Seimo kanceliarijai. Politikė apžiūrėjusi būstą liko patenkinta.

„Kaimynai tai yra labai geri. Ir institucijos yra labai svarbios, nematau čia jokių ginčų, kad kiltų, patalpa gera, viskas yra, tai nekeliu aš problemų dėl šitos patalpos, man tinka“, – sakė Seimo narė.

N.Puteikis save pristato, kaip kovotoją su korupcija, atstovaujantį viešąjam interesui. Opozicija sako, kad dėl jo paties užsispyrimo reikėtų kreiptis į teismą.

„Aš nesutinku su tokiu valdybos sprendimu, keldint mane kreipiantis per spaudą. Aš manau, kad čia tiesiog kerštas, susidorojimas už mano politinę veiklą“, – aiškina N.Puteikis.

„Labai keista, kad galima taip elgtis su tokioj situacijoj. Nesvarbu ar aš būčiau, ar kitas Seimo narys mano vietoj, bet vėlgi, aš manau mes vienas kitą turim gerbti ir elgtis tolerantiškai“, – įsitikinusi I.Haase.

Seimo kanceliarija su valdyba sutarė keisti statutą, kad ateityje būtų numatyta tvarka, kaip iškeldinti Seimo narį iš parlamento viešbučio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.