Teismas: buvęs VVT vadovas Gintaras Maželis atleistas teisėtai

Buvęs Vilniaus savivaldybės valdomos įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) vadovas Gintaras Maželis atleistas teisėtai, nusprendė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT).

LAT sausio 10 dieną paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo 2018 metų birželio 14 dienos nutartį, kuria G. Maželio skundas dėl atleidimo iš darbo buvo atmestas. LAT nutartis yra neskundžiama.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
LAT sausio 10 dieną paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo 2018 metų birželio 14 dienos nutartį, kuria G. Maželio skundas dėl atleidimo iš darbo buvo atmestas. LAT nutartis yra neskundžiama.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2019, 12:19 PM

LAT sausio 10 dieną paliko nepakeistą Vilniaus apygardos teismo 2018 metų birželio 14 dienos nutartį, kuria G. Maželio skundas dėl atleidimo iš darbo buvo atmestas. LAT nutartis yra neskundžiama.

G. Maželis teigė, kad buvo atšauktas iš pareigų jo neįspėjus 4 mėnesius prieš atleidimą, nors darbo sutartyje buvo numatytas būtent toks perspėjimo terminas. Be to, anot G. Maželio, jam buvo išmokėta tik trečdalis darbo sutartyje numatytos išeitinės kompensacijos.

VVT tvirtino, kad G. Maželio darbo sutarties nuostata dėl 4 mėnesių įspėjimo termino yra neteisėta, o tokią darbo sutartį pasirašęs tuometinis įmonės valdybos pirmininkas Arūnas Šikšta nesitarė su valdyba ir viršijo įgaliojimus. 

Aukščiausiasis Teismas konstatavo, kad A. Šikšta negalėjo su G. Maželiu pasirašyti darbo sutarties, jos sąlygų nesuderinęs su įmonės valdyba, todėl ginčijamos darbo sutarties sąlygos yra neteisėtos. 

G. Maželis VVT generaliniu direktoriumi dirbo metus ir iš pareigų buvo atleistas 2017 metų birželio 9 dieną. Sostinės mero Remigijaus Šimašiaus atstovas Aleksandras Zubriakovas tuomet BNS nurodė, kad G.Maželis atleistas dėl to, jog su juo savivaldybė nerado bendros kalbos

Šiuo metu VVT vadovauja Rimantas Markauskas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.