M. Puidokas sulaukė kritikos iš A. Širinskienės: skaudu žiūrėti, kai naudojamasi žmonių nelaimėmis

Šeimos nelaimes politizuoti nevengiančio valstiečio Mindaugo Puidoko elgesys sulaukia ne tik politologų, bet ir įtakingų partijos kolegų kritikos.

 A.Širinskienė pažėrė kritikos M.Puidokui.<br> lrytas.lt montažas.
 A.Širinskienė pažėrė kritikos M.Puidokui.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2019, 2:41 PM, atnaujinta Jan 14, 2019, 3:34 PM

Viena valstiečių lyderių Agnė Širinskienė neslepia, kad pastaruoju metu kontroversiškai vertinamas M.Puidoko įsitraukimas sprendžiant mažametės mergaitės įvaikinimo klausimą prasilenkia su politine etika ir valdžių atskyrimo principu.

A.Širinskienė pabrėžia, kad jai skaudu matyti, kaip kolegos, naudodamiesi šeimos nelaimėmis, siekia politinių tikslų.

„Man sunku kalbėti, kai reikia vertinti kolegas, tačiau skausminga matyti, kaip Seimo nariai kartais balansuoja ant tam tikros ribos, kai žmonių nelaimės arba kai kurių žmonių istorijos, kurios yra jautrios, pradedamos naudoti asmeninei politinei karjerai“, – komentuodama M.Puidoko elgesį Eltai teigė A.Širinskienė.

Politikė sakė, kad visuomenės dėmesį pritraukusioje istorijoje ji palaiko M.Puidoko kaltinimų sulaukiantį socialinės apsaugos ir darbo ministrą Liną Kukuraitį.

„Tarnybų klaidos yra taisytinos, tačiau iš nelaimingų istorijų politikos tikriausiai nereikėtų daryti“, – pabrėžė ji.

Kartu ji teigė labai skeptiškai vertinanti ir skausmingai išgyvenanti metodus, kurių M.Puidokas ėmėsi siekdamas asmeninės politinės naudos. A.Širinskienės teigimu, tai, kad M.Puidokas savo vardu siuntinėjo laiškus Vilniaus apygardos teismo teisėjui, prieštarauja valdžių atskyrimo principui.

„Kitas dalykas, kuris man, kaip Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkei, yra skausmingas, – kad Seimo nariai pradeda rašinėti laiškus į teismus ir, kaip suprantu iš ministro pareiškimo, atskleidžia vaikų asmens duomenis. Mano manymu, taip neturėtų būti elgiamasi. Turėtų būti valdžių atskyrimo principas, o politikų bendravimas su teismais – maksimaliai formalus“, – aiškino valstietė.

„Norisi, kad politika būtų maksimaliai etiška ir sąžininga, ypač kai į ją įtraukiami kiti žmonės“, – apibendrino ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.