Kultūros ministras paaiškino, kas jį sieja su Ramūnu Karbauskiu

Žinių radijo laidoje „Pozicija“ viešėjęs naujai paskirtas kultūros Mindaugas Kvietkauskas teigė nežinantis detalių, kodėl jo pirmtakė Liana Ruokytė-Jonsson buvo atleista, bet mintimis apie galimas tokio Sauliaus Skvernelio sprendimo priežastis pasidalijo.

 M.Kvietkauskas paaiškino, kas jį sieja su R.Karbauskiu.
 M.Kvietkauskas paaiškino, kas jį sieja su R.Karbauskiu.
Mindaugas Kvietkauskas teigė, kad pluša prie kultūros strategijos.<br>D.Umbraso nuotr.
Mindaugas Kvietkauskas teigė, kad pluša prie kultūros strategijos.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 16, 2019, 8:17 AM, atnaujinta Jan 16, 2019, 11:42 AM

„Viena iš priežasčių – Vyriausybės programos rengimas nepakankamu tempu. Vienas iš darbų – lėtas kultūros strategijos rengimas, ji nebuvo iki galo parengta. Jau pradėjome svarstymus dėl kultūros strategijos“, – aiškino jis ir pridūrė, kad imtasi darbų, kad Vyriausybės programos įgyvendinimas paspartėtų.

Ministro kandidatūra į šį postą pasiūlė Seimo kultūros komiteto pirmininkas Ramūnas Karbauskis, tad paklaustas, kokie ryšiai jį sieja su šiuo politiku, ministras aiškino, kad jiems yra tekę susitikti darbiniais reikalais. „Mano kandidatūrą siūlė įvairūs kultūros žmonės. Susitikome su premjeru, paskui su Ramūnu Karbauskiu, pasirodo, bendrą kalbą radome ir mano kandidatūra priimtina“, – savo paskyrimo į į ministerijos vadovo postą aplinkybes aiškino M. Kvietkauskas.

Ministras džiaugėsi, kad aktyvėja ne tik kultūrinis gyvenimas, bet ir kultūros finansavimas Lietuvoje didinamas. „Žiūrime ir į kitų metų biudžetus, ministerija dalyvauja svarstymuose ir planuose. Visko vienu metu padaryti neįmanoma, visur norisi padaryti geriau“, – kalbėjo jis.

Paklaustas apie prioritetiniu darbus ministras akcentavo, kad būtina kuo plačiau kultūros įstaigų duris atverti jaunimui. „Viltingai žiūriu į kultūros paso programą, labai svarbu, kad prasidėtų jos antrasis etapas. Pirmasis etapas sulaukė labai didelio susidomėjimo, dabar svarbu pradėti įgyvendinti antrąjį. Man labiau norėtųsi, kad mūsų kultūros įstaigos ir muziejai labiau atsivertų jaunimui, vaikams, atrastume naujų būdų, kai įtraukti juos per mokyklas, ieškosime naujų būdų. Vilniui, gal ir kitiems miestams labai trūksta demokratiško, gero literatūros skaitymo klubo, kur virtų mūsų mūsų nuolatinė literatūrinė knygos pasaulio gyvybė. Tai viena iš mano slaptų idėjų“, – apie ateitis planus kalbėjo ministras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.