Paskirtas teisingumo viceministras

Buvęs Viešųjų pirkimų tarnybos vadovas, teisingumo ministro Elvino Jankevičiaus patarėjas Žydrūnas Plytnikas skiriamas teisingumo viceministru.

Žydrūnas Plytnikas Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius<br>T.Bauro nuotr.
Žydrūnas Plytnikas Viešųjų pirkimų tarnybos direktorius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2019, 10:30 AM

Pasak ministro, kriminalinės žvalgybos institucijos baigia tikrinti Ž. Plytniko reputaciją.

„Artimiausiu metu, taip, (bus skiriamas – BNS) po patikrinimų“, – BNS sakė E. Jankevičius.

„Jo veikla dirbant patarėju tikrai pasiteisino, turime labai daug idėjų, daug darbo. Tenka dirbti ir viršvalandžius“, – pridūrė jis.

Pernai birželį ministras E. Jankevičius paskyrė savo politinės komandos nariais tris viceministrus – teisininkę Irmą Gudžiūnaitę, buvusį policijos pareigūną Ernestą Jurkonį bei buvusį advokatą Eugenijų Šulioką.

Ž. Plytnikas viceministro pareigose pakeis E. Šulioką. Jis kuruos korupcijos prevencijos, viešųjų pirkimų sritis, bus atsakingas už notarų ir antstolių veiklos reguliavimą, registrus.

E. Šuliokas taps teisingumo ministro patarėju.

Teisininko išsilavinimą turintis Ž. Plytnikas Viešųjų pirkimų tarnybai vadovavo 2010-2014 metais, taip pat dirbo Mykolo Romerio universiteto lektoriumi.

Šios Vyriausybės kadencijoje jis nesėkmingai dalyvavo Kalėjimų departamento bei Registrų centro vadovų atrankoje.

Iš Viešųjų pirkimų tarnybos vadovo pareigų 2014 metais Ž. Plytnikas buvo priverstas atsistatydinti, kai teismas patvirtino Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimą, jog jis supainiojo viešuosius ir privačius interesus, kai konfliktavo su buvusia savo pavaduotoja Egle Sakalauskaite, priimdavo tarnybinius sprendimus dėl jos tėvo Benjamino Sakalausko tuomet vadovautos Generalinės miškų urėdijos.

Tuomet Ž. Plytnikas teigė, kad tarnyba išaiškino nesąžiningą veiklą – nustatė tuometinės Generalinės miškų urėdijos viešųjų pirkimų pažeidimus.

Ž.Plytnikas kaip nepriklausomas kandidatas yra dalyvavęs rinkimuose į Seimą, partija „Tvarka ir teisingumas“ yra svarsčiusi jį kelti savo kandidatu 2016-ųjų Seimo rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.