Žiežmarių gimnazijoje nuolat plūstami vaikai: tėvai nusprendė nebetylėti

Šeštadienio vakarą kelių Žiežmarių gimnazijos mokinių tėvai savo „Facebook“ paskyrose pasidalino lietuvių kalbos pamokų įrašais. Įrašuose girdisi, kaip mokytoja grubiai rėkia ant vaikų ir juos plūsta.

Žiežmarių gimnazijoje skandalas dėl mokytojos elgesio.<br>lrytas.lt nuotr.
Žiežmarių gimnazijoje skandalas dėl mokytojos elgesio.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-01-20 12:52, atnaujinta 2019-01-20 13:13

Pasak komentaruose pasisakiusių žmonių, toks mokytojos elgesys nėra naujiena ne tik besimokantiems, bet ir mokyklą baigusiems asmenims.

Mokytoja rėkia ir plūsta vaikus

„Koks kirtis? Čia ne gestų kalba“, „tu matai, kas parašyta? Knygoje pažiūrėk“, „taip iš karto ir sakyk, tinginy“, „sėdi, kaip į puotą atėjęs“, „skiri dešinę nuo kairės?“, – tokie riksmai girdimi socialiniuose tinkluose išplatintuose garso įrašuose.

Tėvų teigimu, rėkimas nėra vienintelis lietuvių kalbos mokytojos taikomas ugdymo metodas. Vaikai skundžiasi lituanistės įžeidinėjimais, taip pat yra pasitaikę ir mokytojos suplėšytų sąsiuvinių, kurie pedagogei užkliuvo, nes buvo vaikų apipiešti.

Pasak vienos iš tėvų atstovės, vaikais nebuvo tikima tol, kol nebuvo padaryti įrašai.

Direktorė apie susiklosčiusią situaciją sužinojo iš įrašų

Su trečiadienį padarytu įrašu iškart po pamokos buvo supažindinta mokyklos socialinė pedagogė. O penktadienį įrašą tėvai parodė ir gimnazijos pavaduotojai.

Žiežmarių gimnazijos direktorė Ieva Mažulienė portalui lrytas.lt teigė, kad Facebook išplatintus įrašus pirmą kartą pamatė tik vakar.

„Iki šiol mes nesame gavę jokio tėvų kreipimosi dėl šito ir aš pati visus šituos įrašus pirmą kartą pamačiau tik vakar vakare vienuoliktą valandą. Prieš du mėnesius vykusiame tėvų susirinkime, kuriame dalyvavo ir mokytojai, ir administracijos atstovai, ir mokinių tėvai, jokio tėvų priekaišto dėl tokio mokytojos elgesio pamokose nebuvo išsakyta“.

„Kol kas nieko daugiau negaliu pasakyti, o pirmadienį tikiuosi sulaukti oficialaus tėvų dokumento, kad galėtume pradėti tarnybinį patikrinimą“, – sakė Žiežmarių gimnazijos direktorė.

Komentatoriai, pasisakę po įkeltu pamokos garso įrašu, tikino, kad toks mokytojos elgesys žinomas ir anksčiau mokyklą baigusioms mokinių kartoms. Tačiau direktorės teigimu, anksčiau rimtesnių problemų su šia mokytoja nebuvo kilę.

„Kaip ir kiekvieną dieną, kaip ir su kiekvienu mokytoju ar mokiniais problemos iškyla, bet jos yra išsprendžiamos. Blogiausiu atveju, kaip kad yra ir šiuo atveju, mes pakeičiame mokytoją ir nuo pirmadienio šiai klasei skiriame kitą mokytoją“, – tikino I.Mažulienė.

Tėvai jau ėmėsi priemonių

Po trečiadienį padaryto įrašo tėvai vieningai sutarė neleisti vaikų į šios mokytojos vedamas lietuvių kalbos pamokas. Penktadienį tėvai pateikė prašymą dėl susiklosčiusių aplinkybių užtikrinti lietuvių kalbos pamokų tęstinumą. Anot tėvų atstovų, nors mokykla noriai bendradarbiauja ir ieško kompromiso, lietuvių kalbos pamokos klasei nevyko dvi dienas.

Pirmadienį, siekdami užkirsti kelią netinkamam mokytojos elgesiui, mokinių tėvai planuoja raštu kreiptis į gimnazijos direktorę ir vaiko teisių apsaugos tarnybą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.