D. Grybauskaitės patarėjas pasakė, kaip šalies vadovė derino pareigas ir rinkimus

Lietuvos Respublikos prezidentės patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė „Žinių radijo“ laidoje „Pozicija“ priminė, kaip šalies vadovė Dalia Grybauskaitė derino šalies vadovės ir kandidatės į prezidentus pareigas prieš 2014 metų prezidento rinkimus.

Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė naujojo kandidato į prezidentus - premjero Sauliaus Skvernelio vertinti nesiima. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Šalies vadovė Dalia Grybauskaitė naujojo kandidato į prezidentus - premjero Sauliaus Skvernelio vertinti nesiima. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 9:54 AM

M.Lingė „Žinių radijo“ laidoje teigė, kad bent keli prezidentės patarėjai ėmė neapmokamas atostogas ir vadovavo rinkiminiam štabui.

„Buvo net tokia prievolė prie esamų aplinkybių, kad nereikia kurti regimybės konflikto, painiojant interesus. Konkurentai stebi per padidinamąjį stiklą, ar tikrai, jų manymu ir supratimu, nėra peržengiamos ribos ar naudojami resursai“, – pasakojo M.Lingė.

„Buvau rinkiminio štabo dalis, mes ėmėme tris mėnesius nemokamų atostogų, buvo kuriamas atskiras rinkiminis puslapis, štabą turėjome Gedimino prospekte, ne Prezidentūroje. Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) skundų, kad buvo įtariamas interesų painiojimas, ar administracinių resursų naudojimas, neturėjo. Buvo keli atvejai, kai konkurentai bandė skųsti, bet VRK pripažino, kad jie nebuvo pagrįsti. Prezidentė kažkaip dirbtinai nesuaktyvino savo veiksmų, o koncentravosi į savo pareigų ėjimą“, – kalbėjo M.Lingė.

Jis teigė, kad prezidentės ir dabartinio premjero Sauliaus Skvernelio, nusprendusio dalyvauti prezidento rinkimuose, situacija iš esmės skirtinga. Nes prezidentas pagal Konstituciją negali nei imti atostogų, nei stabdyti savo pareigas. O premjeras gali elgtis laisviau.

„Įstatymai nenumato kažkokios prievolės, kad būtinai premjeras turi atsistatydinti, ar sustabdyti savo pareigas, ar atostogauti. Čia paties kandidato apsisprendimas, jo valia užtikrinti, kad nebus valstybės resursai naudojami“, – apie S.Skvernelio situaciją kalbėjo M.Lingė.

Jis atsisakė vertinti premjerą kaip kandidatą, nes prezidentė laikosi pozicijos, kad į šiuos rinkimus nesikiš.

„Prezidentė susilaiko nuo atskirų kandidatų vertinimo, panašu, kad okių vertinimus nebus, kurie gali padaryti tiesioginę įtaką žmonių apsisprendimui“, – sakė prezidentės patarėjas M.Lingė.

Prezidento rinkimai yra rengiami gegužės 12 dieną, praėjusią savaitę apie dalyvavimą rinkimuose paskelbė ir premjeras S.Skvernelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.