Pripažino: prezidentinei kampanijai S. Skvernelis pradėjo ruoštis iš mokesčių mokėtojų pinigų

Premjerui Sauliui Skverneliui paskelbus apie savo prezidentines ambicijas spaudimas atsistatydinti iš premjero posto didėja. Atmosfera dar labiau įkaito antradienio vakarą „DELFI Dėmesio centre“ apsilankius Ministro Pirmininko patarėjui Skirmantui Malinauskui, žurnalistei, LRT tyrimų skyriaus vadovei Indrei Makaraitytei ir viešųjų ryšių ekspertui Mykolui Katkui.

D.Umbraso nuotr.
D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 22, 2019, 8:36 PM, atnaujinta Jan 22, 2019, 8:50 PM

Laidoje S. Malinauskas prisipažino, kad prieš Rusnėje paskelbiant apie patį kandidatavimo į prezidentus faktą, jis kalbėjosi „su vienintele žurnaliste, Jūrate Damulyte“. „Iki pat galo Jūratė klausė, ar tikrai Rusnėje, ar tikrai bus? Aš sakiau, tikrai nežinau, rizikuokite, ar važiuosite, ar ne. Bet galėjo būti kitų žmonių, kurie kalbėjosi su kitomis žiniasklaidos priemonėmis“, – E. Jakilaičiui sakė jis.

Po šio atsakymo E. Jakilaitis M. Katkaus paprašė patvirtinti, kad startuojant prezidento kampanijai, joje dalyvauja mokesčių mokėtojų pinigais išlaikomi Vyriausybės darbuotojai. „Deja, taip“, – apibendrino jis.

Prezidentės vyriausiasis patarėjas vidaus politikai Mindaugas Lingė anksčiau sakė, kad Lietuvos Konstitucija nenumato prievolės šalies vadovams atsistatydinti, jei einant pareigas jie nusprendžia dalyvauti rinkimuose. Prezidento rinkimuose nusprendęs dalyvauti premjeras Saulius Skvernelis esą turi pats apsispręsti, kaip elgtis.

M. Lingė užsiminė, kad, jei nuspręstų atsistatydinti, tai reikėtų daryti skubiau, nes naujo Ministrų Kabineto formavimas užtrunka.

Vyriausioji rinkimų komisija nurodo, kad politinės kampanijos išlaidomis taip pat pripažįstamos ne politinės kampanijos laikotarpiu turėtos išlaidos, jeigu nurodyti daiktai ir kitas turtas yra skirti politinei kampanijai arba jeigu paslaugos yra gautos politinės kampanijos laikotarpiu. 

 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.