Į prezidento postą besitaikantis S.Skvernelis prakalbo apie susierzinimą ir „neadekvatų puolimą“

„Tikėjausi panašių reakcijų. Nustebino susierzinimas ir nusigandimas, tai tik pradžia, atsiras visokių teorijų, interpretacijų ir kitų dalykų“, – paklaustas, ar tokių reakcijų tikėjosi pranešęs apie kandidatavimą į prezidentus, kalbėjo premjeras Saulius Skvernelis Žinių radijo laidoje „Pozicija“.

S.Skvernelis teigė, kad tokių reakcijų dėl jo kandidatavimo prezidento rinkimuose nesitikėjęs.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis teigė, kad tokių reakcijų dėl jo kandidatavimo prezidento rinkimuose nesitikėjęs.<br>T.Bauro nuotr.
S.Skvernelis teigė, kad tokių reakcijų dėl jo kandidatavimo prezidento rinkimuose nesitikėjęs.<br>D.Umbraso nuotr.
S.Skvernelis teigė, kad tokių reakcijų dėl jo kandidatavimo prezidento rinkimuose nesitikėjęs.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 8:52 AM, atnaujinta Jan 24, 2019, 10:20 AM

Nors S.Skvernelis teigia, kad ketina aiškiai atskirti savo kaip premjero darbą ir kandidato veiklą, teigė, kad jo situacija yra nedėkinga sėkmingai kopti politinės karjeros laiptais. Premjeras teigė, kad sulaukė ir nepamatuoto, ir neadekvataus puolimo ir iš artimos aplinkos, ir iš visiškai svetimų žmonių.

„Vis daugiau žmonių supranta, kad vyksta šalyje, jie ir priims sprendimus“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad žmonės laukia permainų, o ankstesnės valdžios kai kurias problemas bijojo spręsti ar liesti.

„Sulaukėme didelio pasipriešinimo iš politinių partijų ir interesų grupių, dveji metai yra mažai problemų sprendimui, kalbant apie žmonių gyvenimo pakeitimą, šis laikas gana trumpas“, – klabėjo premjeras.

Paklaustas apie valstybės resursų naudojimą rinkimų kampanijos metu, S.Skvernelis teigė, kad Lietuvos politikoje jau būna analogiškų situacijų. „Ministras pirmininkas yra politikas ir įstatymuose jam nėra jokių apribojimų dėl kandidatavimo“, – sakė premjeras ir pridūrė, kad mokesčių mokėtojams jo kampanija nekainuos nė vieno euro, o štabas ir politinio pasitikėjimo darbuotojai, jei to prireiks, išeis nemokamų atostogų ar trauksis iš pareigų, kad galėtų dirbti prie rinkimų kampanijos.

Į klausimą apie Dariaus Gudelio apsilankymus Vyriausybėje S.Skvernelis paaiškino, kad pažintis veikiau dalykinė nei asmeninė, su D.Gudeliu premjeras bendravo prieš Seimo rinkimus. Premjeras patikino, kad D.Gudelio įmonė yra laimėjusi konkursą Vyriausybės kanceliarijoje, kai Vyriausybei dar vadovavo Algirdas Butkevičius. Premjero teigimu, čia neturima ko slėpti, o neformalių susitikimų jo darbe būna įvairių.

„Įstatymas numato, kad ministras pirmininkas gali turėti viusomeninių konsultantų, kurie gali konsultuoti visais iškylančiais klausimais“, – aiškino S.Skvernelis ir pridūrė šiuo metu jis turintis puikią patarėjų komandą.

Premjeras atviravo, kad, prezidentei grįžus iš Davoso ekonomikos forumo, jai bus teikiama aplinkos ministro kandidatūra. S.Skvernelio teigimu, į šį postą esama net penkių kandidatų. Iš jų – 2 moterys ir 3 vyrai.

Jis pabrėžė, kad pretendentai į pareigas vertinami pirmiausia kompetencijos, o ne lyties požiūriu.

„Į tą paskutinę laisvą poziciją buvo kalbama kaip su galimais kandidatais su dviem vyriškiais ir trimis moterimis. Ir šiandien mes turime realų, sakykime, pasirinkimą – manau, kad vėlgi grįžus prezidentei iš komandiruotės kalbėsime ir aš teiksiu kandidatūrą. Yra dvi kandidatės. Svarstoma tarp dviejų kandidačių. Tai nėra dirbtinai, tiesiog pagal asmenines, dalykines, profesines savybes“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Jis vis dėlto nesiėmė spręsti, ar Vyriausybėje, kurioje šiuo metu dirba tik ministrai vyrai, atsiras moteris ministrė.

„Sunku dabar pasakyti ir tikrai, jeigu būtų daroma dirbtinai, ieškoma specialiai vyro ar specialiai moters, – tikrai taip nėra. Yra žmogus, kuris demonstruoja savo kompetenciją, žinias. Yra puikių specialistų ir moterų, ir vyrų (...) Kabinetas būna įvairiapusiškesnis ir moterys (...) tikrai duoda didžiulę pridėtinę vertę bendram komandiniam darbui, bet čia yra keletas sąlygų, kaip minėjau, specialiai jokių kvotų nėra“, – kalbėjo premjeras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.