R. Karbauskis pasisakė dėl V. Bako: „Pasirašau po kiekvienu jo žodžiu“

Seimo narys, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) lyderis Ramūnas Karbauskis pasidalijo mintimis apie Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSKG) pirmininką, valstietį Vytautą Baką.

R. Karbauskis pasisakė dėl V. Bako: „Pasirašau po kiekvienu jo žodžiu“. <br>Lrytas.lt koliažas
R. Karbauskis pasisakė dėl V. Bako: „Pasirašau po kiekvienu jo žodžiu“. <br>Lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2019, 10:04 PM

Teismas ketvirtadienį paskelbė, kad Seimo narys V.Bakas padarė žalą koncerno „MG Baltic“ reputacijai, kai lygino jį su organizuota nusikalstama grupe ir kalbėjo apie koncerno žalą valstybei. Taip pat teismas nurodė, kad tokiems teiginiams jis neturėjo pakankamo faktinio pagrindo.

Tuo tarpu žurnalistams V.Bakas tvirtino, kad nesigaili dėl pasakytų savo žodžių apie koncerną „MG Baltic“.

Parlamentaras įsitikinęs, kad koncernas „MG Baltic“, NSGK įvardytas kaip keliantis grėsmę nacionaliniam saugumui, padarė ir žalos valstybei, ir nusikalto. Todėl jis žada skųsti šį teismo sprendimą.

Į teismo sprendimą ir išsakytą V.Bako poziciją savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje sureagavo valstiečių lyderis.

„Besąlygiškai remiu Vytautą Baką, pasirašau po kiekvienu jo žodžiu apie korumpuotus politikus ir juos perkantį verslą. Gerai, kad dauguma verslininkų netoleruoja korupcijos, o šiandien valdžioje – ne korumpuoti politikai. Užtikrinu, kad niekas nepalauš mūsų ryžto kovoti su korupcija Lietuvoje.

Tai, kas yra nukreipta prieš mus visus, nesibaigiančios juodinimo kampanijos, politikų, tarnaujančių korumpuotam verslui, agresyvus pasipriešinimas, niekaip mūsų nepaveiks. Mes ir toliau dirbsime bei teisinėmis priemonėmis sieksime užkirsti kelius visoms įmanomoms korupcijos apraiškoms“, – rašė R.Karbauskis.

Primename, kad pernai NSGK atliko parlamentinį tyrimą dėl neteisėto poveikio politinei sistemai. Tyrimo išvadose bendrovė „Rosatom“ ir koncernas „MG Baltic“ įvardyti grėsmėmis nacionaliniam saugumui.

Tyrimo medžiagoje atskleista, kad koncerno atstovai įvairiais būdais stengėsi paveikti valstybės institucijų sprendimus, viešųjų pirkimų rezultatus, kišosi į politinės valdžios formavimą. V. Bakas žiniasklaidai teigė, kad koncerno laimėtų konkursų suma ir žala valstybei siekė 500 mln. eurų, o jo veiklos metodus lygino su nusikalstamos gaujos.

Koncernas „MG Baltic“ dėl tokių teigimų kreipėsi į teismą. Jis šiuo metu taip pat bylinėjasi su Valstybės saugumo departamentu, pateikusiu pažymas tyrimą atlikinėjusiam Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

Teisme taip pat nagrinėjama baudžiamoji politinės korupcijos byla, kurioje įtarimai pateikti keliems politikams, buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui ir pačiam koncernui.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė kyšius ar tarėsi dėl jų su R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose. Kaltinamieji įtarimų nepripažįsta ir sako, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.