Prisiekė rinkimų apylinkių pirmininkai: duoti rašytiniai pasižadėjimai

Antradienį savivaldybės posėdžių salėje rašytinius pasižadėjimus davė bei sąžiningai artėjančiuose savivaldos rinkimuose dirbti prisiekė Šakių rinkimų apygardos apylinkių pirmininkai.

Savivaldos rinkimų dalyviai iki sausio 17 d. privalėjo surinkti ne mažiau kaip 220 rinkėjų parašų. Visi šeši kandidatai į mero postą Šakių rinkimų apygardos komisijai pateikė daugiau nei po 400 surinktų parašų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Savivaldos rinkimų dalyviai iki sausio 17 d. privalėjo surinkti ne mažiau kaip 220 rinkėjų parašų. Visi šeši kandidatai į mero postą Šakių rinkimų apygardos komisijai pateikė daugiau nei po 400 surinktų parašų.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Šakių rajono laikraštis „Draugas“

Jan 28, 2019, 11:07 AM

34 apylinkių pirmininkai prisiekė dirbti atsakingai, sąžiningai, skaidriai bei būti ištikimi Lietuvos Respublikai bei jos įstatymams. Vieni rinkosi tekstą su žodžiais „tepadeda man Dievas“, kiti prisiekti galėjo ir be šių žodžių. Prisiekusiems apylinkių pirmininkams apygardos komisijos pirmininkė Lilija Sniečkuvienė įteikė pažymėjimus bei linkėjo sklandaus darbo kovo 3 d. vyksiančiuose rinkimuose.

Rinkimų apylinkių pirmininkai buvo įspėti, kad nuo priesaikos davimo akimirkos jie turi vengti bet kokios rinkiminės agitacijos tiek internete, tiek įvairiuose susitikimuose, negalės perduoti konfidencialios informacijos tretiesiems asmenims ar jos iškraipyti. Per pirmąjį posėdį jie privalės suformuoti savo apylinkių komisijas, išsirinkti pavaduotojus ir sekretorius. Per 15 dienų savo pirmininkams priesaikas turės duoti ir komisijų nariai. L. Sniečkuvienė tikisi, kad jie ne tik turės patirties vykdant rinkimus, bet ir gebės dirbti kompiuteriu.

Ji priminė, kad pagal galiojančius įstatymus rinkimuose galės dalyvauti asmenys nuo 18 metų, kurie savo gyvenamą vietą Šakių rajono savivaldybėje deklaravo bent tris mėnesius iki rinkimų. Esminis pasikeitimas – išankstinio balsavimo vykdymo tvarka. Anksčiau šį darbą kartu su rinkimų apylinkėmis organizuodavo „Lietuvos paštas“, tačiau nuo šiol šis darbas atiteks apylinkių komisijoms, kurios ir anksčiau dalyvavo, prižiūrėjo ir padėjo pašto darbuotojams balsuojant sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ir globos įstaigose, kariniuose daliniuose ir bausmių vykdymo vietose.

Kaip informavo L. Sniečkuvienė, nedideli pakeitimai padaryti ir balsavimo patalpoms. Jos turi būti pritaikytos judėjimo, regėjimo negalią turintiems asmenims ir senyvo amžiaus rinkėjams. Ji paaiškino, jog kabina turi būti įrengta taip, kad rinkimo biuletenį žmogus galėtų užpildyti sėdėdamas kėdėje ar neįgaliojo vežimėlyje. Nors kabinos turi būti viena nuo kitos atskirtos užuolaidomis, tačiau įėjimas turi likti neuždengtas.

Rinkimų apygardos pirmininkės pavaduotoja Jūratė Šneideraitienė priminė, kad naujas reikalavimas bus taikomas ir balsadėžėms – jos negalės būti permatomos. Ji informavo, jog seniūnai įpareigoti ne tik pasirūpinti balsadėžių apklijavimu, bet ir patalpos paruošimu, kompiuteriais, iškabomis. Ji paminėjo, kad bus vėl nupirkta 10 naujų kabinų. Jas gaus tos apylinkės, kuriose tragiškiausia padėtis.

Savivaldos rinkimų dalyviai iki sausio 17 d. privalėjo surinkti ne mažiau kaip 220 rinkėjų parašų. Visi šeši kandidatai į mero postą Šakių rinkimų apygardos komisijai pateikė daugiau nei po 400 surinktų parašų. Po jų patikrinimo visų rinkimų dalyvių surinktų parašų skaičius sumažėjo, tačiau jų užteks, kad galėtų dalyvauti rinkimuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.