Iš rinkimų pašalintas A. Šedžius: „Apie savo teistumą sužinojau iš VRK“

Vyriausioji rinkimų komisija antradienį iš rinkimų sąrašų pašalino buvusį parlamentarą Andrių Šedžių, kuris neva nuslėpė, kad 2016 metais Airijoje buvo nuteistas.

 A.Šedžius.<br> G.Šiupario nuotr. 
 A.Šedžius.<br> G.Šiupario nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 29, 2019, 5:09 PM, atnaujinta Jan 29, 2019, 9:35 PM

Su Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) politikas turėjo siekti Šiaulių miesto savivaldybės tarybos mandato.

VRK gavo duomenų iš Informatikos ir ryšių departamento, kad 2016 metų spalį A. Šedžius teistas Šiaurės Airijoje už kelių eismo taisyklių pažeidimus.

Naujienų portalui lrytas.lt A.Šedžius sakė, kad dėl tokio VRK sprendimo kreipsis į teismą, nes teistumo, kaip kad teigia komisija, jis neturi. 

Politikas dar kartą pabrėžė, kad nėra teistas, o žinią apie teistumą jis išgirdęs VRK posėdžio išvakarėse.

Politikas aiškino, kad jam darbiniais reikalais vykstant į Šiaurės Airiją buvo įsigytas krovininio automobilio draudimas, kuris nespėjo įsigalioti, už šį pažeidimą skirta bauda seniai sumokėta.

Koją galėjo pakišti tai, kad, anot A. Šedžiaus, pagal tos šalies įstatymus tai laikoma kriminaliniu nusikaltimu, o Lietuvoje tik administraciniu nusižengimu.

„Kas ir kur nuteistas, niekas mums nieko neaiškino... Sprendimą, kad nuslėpiau teistumą, sužinojau iš VRK. Tą kartą tik sumokėjau baudą ir niekur nieko neteko pasirašyti, sumokėjau baudą ir vairuotojas išvyko. Aš nieko nepadariau ir pripažinti šį tariamą teistumą ir taip dalyvauti rinkimuose... Juk tai būtų šešėlis visai mano būsimai politinei karjerai, kam man to reikia?“ – svarstė jis ir pridūrė, kad nesijaudina, jei teismai užsitęs ilgiau ir jis nespės kandidatuoti šių metų rinkimuose.

Tuo metu pats politikas tvirtino tapęs absurdiškų aplinkybių auka.

„Papuoliau į pačią absurdiškiausią situaciją, kokia tik gali nutikti“, – VRK posėdyje sakė jis.

Anot A. Šedžiaus, 2016 metų spalį jis su įmonės „Manukas“ vairuotoju buvo komandiruotėje Šiaurės Airijoje. Vietos policija sustabdė įmonės vairuotoją, vairuojantį „Manuko“ mašiną, paaiškėjo, kad jis neturi transporto priemonės draudimo. Kadangi vairuotojas nemokėjo kalbos, jis pakvietė A. Šedžių į pagalbą.

Politikas ir verslininkas aiškino atvykęs į vietos policijos skyrių taksi ir padėjo vairuotojui susikalbėti su pareigūnais. Kitą dieną įvyko teismas ir skyrė 95 svarų baudą. Ją šiauliečiai sumokėjo grynaisiais ir net negavo jokio kvito.

„Nepadariau jokio nusikaltimo, nevairavau automobilio ir net nesėdėjau tame automobilyje“, – tvirtino A. Šedžius.

Tačiau iš Airijos atsiųstoje informacijoje nurodoma, kad bauda ir baudos taškai skirti A. Šedžiui. Politikas prašė leisti dalyvauti rinkimuose kaip teistam asmeniui, bet VRK jį išbraukė iš kandidatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.