Po R. Karbauskio kirčių – M. Puidoko pareiškimas: pats trauktis nežada

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Mindaugas Puidokas lrytas.lt portalo videolaidoje #NeSpaudai, sakė, kad pats iš valstiečių frakcijos nesiruošia trauktis, net ir po lyderio kritikos. Kurią, M.Puidoko atžvilgiu, jis išsakė asmeniškai, o ne profesionaliai.

 R.Karbauskis nevengė kritikos M.Puidokui.<br> lrytas.lt montažas.
 R.Karbauskis nevengė kritikos M.Puidokui.<br> lrytas.lt montažas.
Mindaugas Puidokas sakė, kad kritikos R.Karbauskis girdėti nebenori. <br>M.Patašiaus nuotr.
Mindaugas Puidokas sakė, kad kritikos R.Karbauskis girdėti nebenori. <br>M.Patašiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis griežtai pasisakė frakcijos kolegos atžvilgiu. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Ramūnas Karbauskis griežtai pasisakė frakcijos kolegos atžvilgiu. <br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-31 11:58, atnaujinta 2019-01-31 12:37

M.Puidokas teigė, kad jokios kritikos R.Karbauskis nebenori girdėti. 

„Turėtume pažvelgti į visą situaciją kiek kitu kampu. Niekad nesiekiau skaldyti partijos ar frakcijos. Tiek aš, tiek Tomas Tomilinas, įvardijome, kad kai kuriais partijos gyvenimo klausimų aspektais einama netinkama linkme. Bet kurioje partijoje, kai yra užsidaroma nuo kritikos, kaip kad daro mūsų lyderis, kyla grėsmė, kad nebegali pastebėti didelių klaidų. Nes aplinka įvardija viską, kas yra gera. O tuos, kurie kritikuoja, laikai juos mažiausiai ne draugais. Manau, kad tai yra klaidinga nuostata“, – kalbėjo M.Puidokas.

Seimo narys teigė, kad taip elgtis valstiečių lyderis pradėjo elgtis paskutiniu metu. Iki rinkimų ir jau juos laimėjus, nuomonių įvairovė buvo sveikinama.

 

„Aš nežinau kodėl, aš matau tik situaciją, kad iki rinkimų ir iki pergalės. Net ir po jos, pirmuosius metus, buvo daugiau noro diskutuoti ir tartis. Bet vėliau tas entuziazmas ir noras judėti realių darbų linkme, tarsi laipsniškai mažėjo. Manau, kad tai yra labai didelė grėsmė“, – laidoje #NeSpaudai sakė M.Puidokas.

Jis tvirtino, kad LVŽS lyderį lygino su Leninu dėl laiškų rašymo, siekdamas jį supurtyti. „Kai pradedi eiti neteisinga linkme, iki kitos klaidos yra tik mažas žingsnis“, – kalbėjo valstietis.

Liūdi dėl R.Karbauskio kritikos

R.Karbauskis sukritikavo M.Puidoką, teigdamas, kad parlamentaras siekia viešumo visuomenei jautriais klausimais ir istorijomis. Pats politikas teigė, kad R.Karbauskis yra užsiminęs net apie apkaltą jam, dėl galimai teismo sprendimui daryto spaudimo.

„Aš manau, kad tai yra tam tikras grasinimas apkalta. Šioje vietoje akivaizdu, kad niekaip negalėjau paveikti tesimo sprendimo“, – teigė parlamentaras.

Jis teigė, kad prasidėjus devynerių metų mergaitės įvaikinimo procesui pats kalbėjo su R.Karbauskiu.

„Su R.Karbauskiu, prasidėjus visai šitai situacijai, kalbėjausi tiesiogiai. Aš jam sakiau, kad turiu šeimą, ir nenoriu užsidėti tokios naštos ant savęs. Prašiau jo imti ir veikti. Nes man nereikia eterio ir žiniasklaidos dėmesio. Jis man tada pasakė, kad tai yra nedideli nemalonumai ir bus situacija išspręsta ministro Lino Kukuraičio. Ir sakė, kad nereikia stengtis, nes nėra prasmės. Bet aš sakiau, kad man tai yra vertybinė linija“, – kalbėjo Seimo narys.

Jis teigė, kad ministras L.Kukuraitis, pripažinęs, kad situacija nebuvo suvaldyta, turėjo pasitraukti, bet situacija, anot parlamentaro, yra glaistoma.

„Tikroji priežastis yra tame, kad per šiuos dvejus metus, buvau tas balsas, kuris įvardindavo problemas. Mes turėjome susitarimą su partijos lyderiu, kad kiekvienoje situacijoje aš pasakysiu tai, ką galvoju. Man labai gaila, kad to susitarimo jis nutarė nustoti laikytis. Jis pradėjo į tuos pastebėjimus, kur mes darome klaidas, reaguoti jautriai. Ir nuo kitų žmonių nutarė užsidaryti. Jis mane kaltina dėmesio stoka, bet aš nekandidatavau į partijos vicepirmininku, aš nereikalavau jokių postų“, – „Lietuvos ryto“ žurnalistams Tadui Ignatavičiui ir Vytautui Bruveriui pasakojo M.Puidokas.

„Aš su savo nuomone nesu vienišas frakcijoje. Daugelis kolegų atvirai ir drąsiai prabilti nedrįsta. Mano kritikos linija nėra asmeniškumai, o esminiai dalykai – ar mes darome tai, ką mes pažadėjome“, – sakė Seimo narys.

Jis teigė, kad nesijaučia „kažkaip asmeniškai įžeidęs R.Karbauskio.

„Man labai keista, kad kai aš pasakiau kritiką ir problemas, tikėdamasis iš jo lyderystės jas išspręsti, tai atsakymus gaunu per asmeniškumus“, – apgailestavo M.Puidokas. Parlamentaras tvirtino, kad iš frakcijos pasitraukti jis nesiruošia.

„Turiu labai nuvilti, kurie tikisi, kad aš esu tas žmogus, kurie seks Justo Džiugelio ar Broniaus Matelio pėdomis. Aš niekada taip nesielgčiau“, – užuominomis apie penktadienio spaudos konferenciją kalbėjo M.Puidokas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.