Po kraupios nelaimės Vilniaus centre – sujudimas: krauju paplūdusi moteris priminė apie pavojų

Kiek šilstelėjęs oras ir nuo stogų pradėję kristi varvekliai kelia pavojų Vilniaus gyventojams. Į spektaklį skubėjusiai vilnietei pačiame Vilniaus centre ant galvos nukrito ledo luitas. Nuo smūgio moteriai į smegenis išsiliejo kraujas, sutriko atmintis, lūžo nosis. Šiuo metu ji gydoma neurochirurgijos skyriuje.

 Penktadienį Vilniaus centre nuo pastato stogo kritus ledo luitui buvo stipriai sužalota moteris.<br> lrytas.lt montažas.
 Penktadienį Vilniaus centre nuo pastato stogo kritus ledo luitui buvo stipriai sužalota moteris.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2019, 6:15 AM, atnaujinta Feb 3, 2019, 6:16 AM

Sužeistos vilnietės artimieji teigia, kad nelaimės metu vieta gatvėje nebuvo atitverta „Stop“ juosta ar kitaip pažymėta.

Po nelaimės šeštadienio dieną įvykio vietoje pasirodė namus prižiūrintys darbininkai ir nuo stogų krapštė likusias sniego sankaupas.

Vilniaus savivaldybė primena, kad netinkamai pastatais pasirūpinusiems administratoriams ir savininkams gresia bauda iki 1500 eurų.

„Lietuvos ryto“ televizijos kalbinti vilniečiai sakė, kad Vilniaus gatvės prižiūrimos prastai, žmonės dėl kabančių varveklių bijo vaikščioti šaligatviais.

„Sakyčiau, kad gal niekas neprižiūri. Būna labai didelių, ilgų ir pavojingų varveklių. Dabar ėjau arti krašto ir pagalvojau, ar nenukris ant galvos varveklis. Prastokai prižiūri“, – pasakojo Vilniaus gatve ėjusi vilnietė.

Kita praeivė pasakojo: „Yra tokių gatvių Senamiestyje, kur eismas – vienpusis, tad dėl varveklių turi eiti viduryje gatvės.“

Ne visi praeiviai pakelia galvą pažiūrėti, ar prie balkonų ar stogų yra varveklių. O pažvelgiantys ir į viršų yra priversti laviruoti pėsčiųjų takais.

„Žmogus turėtų pažiūrėti. Todėl ir perėjau į gatvę, kad nerizikuočiau. Šaligatviu neinu“, – kalbėjo vilnietė.

Kelionė į spektaklį baigėsi žiauriai

Penktadienį žiniasklaidoje nuaidėjo žinia apie Vilniuje itin sunkiai sužeistą moterį – apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė jos sūnus. Jis įkėlė nuotrauką iš nelaimės vietos. Fotografijoje matosi kraujo dėmės.

Jo teigimu, mama Vilniaus gatve ėjo į teatrą, kai ant jos galvos nuo stogo nukrito ledo luitas.

„Šiandien man yra labai pikta, liūdna ir gėda, kad esu vilnietis, čia gimęs ir užaugęs. Mano mama prieš kelias valandas ėjo į teatrą ir vietoje gero spektaklio gavo štai tokiu ledo luitu į galvą. Ji gyvens, bet į smegenis išsiliejo kraujas, lūžo nosis, sutriko atmintis.

Visa tai atsitiko ne kažkur miegamajame rajone ar kokioje sodų bendrijoje, o pačiame miesto centre, Vilniaus gatvėje (simboliška, ar ne?). Vieta, kurioje tai nutiko, nebuvo nei atitverta, nei kitaip pažymėta. Stop juosta atsirado tik po incidento“, – rašė vilnietis.

Susisiekė ir meras

Šeštadienį Paulius Petravičius papildė savo įrašą „Facebook“. Jis teigė, kad su juo susisiekė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Labai ačiū visiems už linkėjimus, būtinai perduosiu mamai. Jai dar kurį laiką teks praleisti ligoninėje, bet gydytojai sako, kad viskas bus gerai. Meras susisiekė vakar ir užtikrino, kad savivaldybė suteiks visą reikalingą pagalbą“, – teigė P.Petravičius.

 

Vilniaus savivaldybė yra įpareigojusi pastatų prižiūrėtojus stebėti savo pastatus. Vilniaus savivaldybė taip pat kvietė vilniečius pastebėjus ant stogų varveklius kreiptis arba į pastato administratorių, arba į Vilniaus miesto savivaldybę.

„Aiškinsimės, kas prižiūri Vilniaus 22 esantį namą ir kreipsimės dėl žalos atlyginimo“, – rašė P.Petravičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.