Sumanymas iškrapštyti būsimus abiturientus iš gimnazijos baigėsi netikėtai

Ketinimai iškrapštyti būsimus abiturientus iš Jonučių gimnazijos (Kauno r.) sukėlė nerimo moksleiviams ir jų tėvams. Kauno rajono valdžia suskubo raminti, kad ankstesni sprendimai nebus keičiami.

Šios mokymo įstaigos patalpose ateityje liks tik Jonučių progimnazija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Šios mokymo įstaigos patalpose ateityje liks tik Jonučių progimnazija.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 4, 2019, 5:55 AM, atnaujinta Feb 4, 2019, 9:17 AM

Kauno rajono taryba dar prieš trejus metus nusprendė, kad Jonučių gimnazija bus panaikinta, tačiau tik tuomet, kai ją baigs visi besimokantys gimnazistai.

Išleidus paskutinius abiturientus esamose patalpose liktų tik Jonučių progimnazija.

Šiuo metu gimnazijoje besimokantys abiturientai yra priešpaskutinė laida, tačiau pastarosiomis savaitėmis pasigirdo svarstymų, kad jau nuo šių metų rugsėjo dvyliktokams bus pasiūlyta pereiti į Garliavos Juozo Lukšos gimnaziją.

Kiltų rimtų sunkumų

„Naujoje aplinkoje atsidūrusiems moksleiviams kiltų rimtų sunkumų priprasti prie mokymo ypatumų ir reikalavimų, jie atsidurtų visiškai nepažįstamų žmonių apsuptyje, o tai gali pakenkti mokymo kokybei prieš artėjančius egzaminus“, – svarstė vienos būsimos abiturientės tėvas.

Jis mano, kad progimnazijos vadovybė siekia priimti kuo daugiau pirmokų, patalpų labai trūksta, todėl ir bandoma atsikratyti abiturientų. Kauno rajono tarybos ir mero sekretoriato vyriausiasis specialistas Antanas Bagdonas patvirtino, kad tokių svarstymų išties būta ir taip nutiko dėl vietos trūkumo.

A.Bagdono žiniomis, pernai rugsėjo 1-ąją Jonučių progimnaziją pradėjo lankyti 1251 moksleivis, o J.Lukšos gimnazijoje mokėsi 563 vaikai. Šioje gimnazijoje moksleivių skaičių galima nesunkiai padidinti iki 700–750.

Tarybos sprendimo laikysis

Jonučių gimnazijos tėvų ir moksleivių atstovai kreipėsi į Kauno rajono merą Valerijų Makūną prašydami laikytis 2016-ųjų vasarį priimto tarybos sprendimo dėl Kauno rajono savivaldybės bendrojo ugdymo mokyklų tinklo pertvarkos 2016–2020 metais.

Susitikime dalyvavę mokinių atstovai tvirtino, kad jiems labai svarbu gauti Jonučių gimnazijos brandos atestatą. Taip būtų išvengta mokinių adaptacijos sunkumų pereinant į Garliavos J.Lukšos gimnaziją.

Meras ir pasitarime dalyvavusi administracijos direktoriaus pavaduotoja Angelė Ščiukauskienė dar kartą patikino gimnazijos atstovus, kad tikrai bus atsižvelgta į bendruomenės prašymą ir laikomasi tarybos sprendimo.

Kiek vėliau visuotiniame gimnazijos III klasių mokinių susirinkime taip pat buvo pareikšta nuomonė, kad būsimieji gimnazijos IV klasių mokiniai baigtų Jonučių gimnaziją ir įgytų šios mokyklos brandos atestatus.

Nagrinės visus pasiūlymus

„Kauno rajono savivaldybė sudarys sąlygas, kad dabartiniai gimnazistai baigtų šios įstaigos IV klasę ir įgytų brandos atestatus besimokydami Jonučių gimnazijos patalpose“, – pranešė A.Bagdonas.

Gimnazistams dėstys gimnazijos pedagogai, su kuriais šie klausimai vykusiame posėdyje Jonučių gimnazijoje taip pat aptarti. Jei gimnazijos bendruomenė pareikš kitą nuomonę, savivaldybė nagrinės jos pasiūlymus.

Ar panaikinus Jonučių gimnaziją vėliau nepritrūks vietos ir Garliavoje bei jos apylinkėse gyvenantiems gimnazistams?

A.Bagdonas vylėsi, kad taip nenutiks, o skaičiavimai rodo, jog iki 2022–2023 metų progimnazijos moksleivių skaičius turėtų išlikti stabilus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.