A. Skardžius išvengė atsiprašymo Seimo salėje už sušaudytą taikinį

„Socialdarbietis“ Artūras Skardžius išvengė atsiprašymo Seime už parlamento salėje demonstruojamą sušaudytą taikinį su užrašu „Gabrielius“.

Artūras Skardžius atsiprašymo išvengė. <br>D.Umbraso nuotr.
Artūras Skardžius atsiprašymo išvengė. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-06 14:46, atnaujinta 2019-02-06 14:59

Seimo Etikos ir procedūrų komisija trečiadienį nusprendė nepradėti tyrimo šiuo klausimu, bet paskelbti poziciją, kad neigiamai vertina A. Skardžiaus elgesį.

„Visi istorijos dalyviai pateikė savo atsiprašymus, tačiau vis dėlto aš manau kad Seimo pirmininkas kreipdamasis į komisiją tikisi kolegialaus neigiamo įvertinimo šiuo kausimu“, – sakė komisijos vadovė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė.

„Į šią istoriją sureagavo visi, išskyrus mūsų komisiją, išplatinti mūsų vertinimą šio elgesio būtų tikslinga, nes tai ypatingai užribinis elgesys“, – pažymėjo liberalė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

Konservatorius Antanas Matulas siūlė, kad A. Skardžius už savo elgesį atsiprašytų Seimo salėje, tačiau tam nepritarta.

„Nėr ką čia daug šnekėti, jei žmogus specialiai nešasi iš namų sušaudytą su vardu taikinį, tai pademonstruoja žmogaus lygį“, – sakė A.Matulas.

Konservatorius Antanas Matulas siūlė, kad A.Skardžius už savo elgesį atsiprašytų Seimo salėje, tačiau tam nepritarta. Už viešą atsiprašymą balsavo trys komisijos nariai, penki buvo prieš, vienas susilaikė.

„Prieš“ balsavę komisijos nariai argumentavo, kad yra gauti visų trijų istorijoje figūravusių Seimo narių raštiški atsiprašymai, todėl pakartotinio nebereikia.

Į komisiją su prašymu įvertinti A. Skardžiaus elgesį kreipėsi Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Anot V. Pranckiečio, toks A. Skardžiaus elgesys sukėlė neigiamą visuomenės reakciją ir metė šešėlį visam Seimui.

Sausio 11 dieną socialdarbietis į Seimo salę atsinešė šaudyklose naudojamą kulkų suvarpytą taikinį su užrašu „Gabrielius“ ir įteikė kaip dovaną Seimo narei Agnei Širinskienei. Minėtą „dovaną“ jis parodė ir kitiems Seimo nariams, tarp jų – ir Seimo narei Rimai Baškienei.

R. Baškienė jau kitą dieną atsiprašė dėl tokio kolegų elgesio ir išplatino pranešimą, kad gailisi apžiūrinėjusi plakatą, ir linkėjo kolegoms „pagyti nuo pykčio“.

A. Skardžiaus atsiprašymą išplatino Lietuvos socialdemokratų darbo partija savo feisbuko paskyroje.

„Apgailestauju, jeigu mano atsineštas į Seimą plakatas – taikinys, kuriame nebuvo konkretaus asmens nuotraukos, kaip bandoma viešojoje erdvėje įteigti, ką nors įžeidė. Su kolege pasijuokėme, kad tai galėtų būti kažkam politinė reklama. Tai tebuvo tikras šaudyklose naudojamas taikinys, kuriame pavaizduota figūra, į jus nukreiptu ginklu“, – rašoma įraše.

„Bet turbūt viešojoje erdvėje nebūtų tokio pasipiktinimo iš opozicijos, jei vietoj užrašo „Gabrielius“ ten būtų užrašas „Artūras“, – įraše pridūrė A. Skardžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.