Arvydas Lekavičius. Prokuroras atradimais patepė notarus

Pritrūkai iki atlyginimo pusšimčio eurų ir nusprendei pasiskolinti iš kolegos? Teks sumokėti gerokai daugiau, nei reikalauja net greičiausių ir brangiausių kreditų dalytojai. Mat sutartį privalo tvirtinti notaras, už antspaudą ir parašą pasiimsiantis kone 15 eurų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 6, 2019, 12:33 PM

Sakysite – nesąmonė. Nieko panašaus, ypač pasiklausius žinomo prokuroro J.Lauciaus, kuris yra kaltintojas garsiojoje „MG Baltic“ byloje.

Pasirodo, buvęs liberalų vedlys E.Masiulis iš R.Kurlianskio neseniai pasiskolino 10 tūkstančių eurų. Prokuroras mėgavosi pasakodamas, kaip ekspolitikas šiuos pinigus leido ir advokatams, ir baruose, ir vandens parkuose. O blogiausia, anot J.Lauciaus, yra tai, kad ši paskolos sutartis neatitinka įstatymų reikalavimų, nes jos nepatvirtino joks notaras.

Štai čia ne tik teisininkai, bet ir teismo salėje buvę kiti piliečiai žagtelėjo – negi nuo šiol net dėl smulkiausio kredito teks bėgti į notaro kontorą? O jie už tokią paslaugėlę lupa nuo 0,2 iki 0,4 procento nuo paskolos sumos, bet ne mažiau kaip 14,48 euro.

Aišku, kai skoliniesi 10 tūkstančių, sumokėti kokią dvidešimtinę ar dvi gal ir nelabai gaila.

Tik kam švaistyti pinigus, jei parašus ant sutarties sudėjo ne tik E.Masiulis su R.Kurlianskiu, bet ir jų advokatai? Negana to, pinigai pervesti per banką. O tokiu atveju joks įstatymas nereikalauja notaro antspaudo.

Galbūt Vilniaus apygardos prokuratūros vadovas pernelyg įsigilinęs į baudžiamąją teisę, o apie civilinę stinga elementarių žinių?

O galbūt tokiais išvedžiojimais J.Laucius nusprendė padėti notarams, kad jie dar labiau praturtėtų? Tik ar toks prokuroro poelgis nekvepia užslėpta prekyba poveikiu, tuo pačiu, kuo jis kaltina teisiamuosius?

Kad ir kaip būtų, advokatai paprašė teismo nušalinti prokurorą. J.Lauciui pertrauka, ko gero, praverstų – galėtų bent pavartyti Civilinį kodeksą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.