Po konflikto su D. Grybauskaite S. Skvernelis prabilo apie galimybę sujungti dvi ministerijas

Premjeras Saulius Skvernelis „Lietuvos ryto“ laidoje „Lietuvoje tiesiogiai“ atskleidė planus sujungti Aplinkos ir Energetikos ministerijas. Šią idėją jis iškėlė po to, kai prezidentė Dalia Grybauskaitė atmetė Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą į aplinkos ministres.

Premjeras Saulius Skvernelis prakalbo apie galimą ministerijų sujungimą. <br>D.Umbraso nuotr.
Premjeras Saulius Skvernelis prakalbo apie galimą ministerijų sujungimą. <br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2019, 5:10 PM, atnaujinta Feb 8, 2019, 12:50 PM

Po šios žinios premjeras pareiškė, kad nesiruošia ieškoti naujo aplinkos ministro, nes jo teigimu, sprendimas jau ir taip aiškus – joks ministras šalies vadovei neįtiks.

S.Skvernelis laidoje teigė, kad neatmeta ir ministerijų sujungimo galimybės.

„Dabar yra vienas iš gerų momentų paimti pauzę ir apsvarstyti, kalbant apie dvi ministerijas – Aplinkos ir Energetikos, kur daug sričių persidengia, kurios betarpiškai susijusios. Galbūt kalbėti apie funkcijų integravimą ir dviejų ministerijų sujungimą ir tokiu būdu stipriai sumažinti biurokratinį aparatą. Aplinkosauga su energetika daug kur persidengia – galbūt ir tai pasvarstyti. Manau, kad mes tą irgi padarysime“, – laidoje sakė S.Skvernelis.

Jo manymu, energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas aplinkos ministro pareigas laikinai eis iki tol, kol reikės – turbūt iki vasaros.

Naujienų portalas lrytas.lt primena, kad dėl aplinkos ministro kėdės premjeras ir prezidentė paskutinėmis dienomis ne juokais sukonfliktavo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.