Vytautas Bruveris. Naisių lėlių teatre – neklaužada

Kažin, ar toli valstiečių lyderis R.Karbauskis pasidėjo tą rimbą, kurį jam neseniai vykusiame partijos suvažiavime dovanojo „tvarkietis“ V.Kamblevičius? Regis, tas rimbas jau praverstų.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2019, 8:23 AM

Dar nespėjo nutilti iš partijos vicepirmininkų išmesto valstiečio M.Puidoko grasinimai suorganizuoti Seimo frakcijoje maištininkų grupę, o čia – vėl naujiena. Pasirodo, vienas rimčiausių kandidatų į šią grupę, jeigu būtų išmestas iš Seimo pirmininko kėdės, būtų V.Pranckietis.

Profesorius supliekė buvusį savo studentą R.Karbauskį dėl to paties, dėl ko jį pliekė ir M.Puidokas, ir kiti partijos maištininkai. Pasak V.Pranckiečio, valstiečių vedlys įsitikinęs, jog tik jo paties nuomonė vienintelė teisinga, todėl ir siekia, kad visi kiti tai pripažintų.

Be to, V.Pranckietis, kuris suvažiavime kaip dviejų skyrių atstovas kėlė savo kandidatūrą į prezidentus, vėl piktinosi, kad R.Karbauskis atvirai agitavo už premjerą S.Skvernelį naudodamasis partijos lyderio padėtimi.

Taip, V.Pranckietis nelygino R.Karbauskio su V.Leninu, kaip koks M.Puidokas, bet, matyt, todėl, kad Seimo pirmininko statusas neleidžia.

Tai, kad V.Pranckietis užpuolė partijos vadą, būtų dar pusė bėdos, bet čia pat jis pasikėsino į pačią R.Karbauskio favoritę A.Širinskienę, kurią daug kas ne be pagrindo laiko faktine Seimo pirmininke.

V.Pranckietis, kurį A.Širinskienė demonstratyviai vis kviečia lyg kokį eilinį atpėdinti į jos Visų negerovių tyrimo parlamentinę komisiją, pareiškė negalįs suprasti, ko ta komisija apskritai siekia.

Po tokių pareiškimų lieka pateikti tik tris klausimus.

Pirma, iš kur buvusiam R.Karbauskio dėstytojui tiek drąsos prieš savo studentą, jį ir pasodinusį į šį postą?

Antra, ar V.Pranckietis sąmoningai siekia, kad A.Širinskienė taptų oficialia pirmininke, o jo paties politinė karjera apskritai baigtųsi? Trečia, kas – kitas?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.