Arūnas Dumalakas. Vilniui daugintis reikia tamsių gatvių

Kaip velnias kryžiaus Vilniaus valdžia bijo naktinio gyvenimo. Tad nieko nuostabaus, kad paskutiniai miesto autobusai ir troleibusai iš stotelių išvažiuoja 23 val. ir tik retai kuris prieš vidurnaktį.

komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
komentatoriai komentaras Arūnas Dumalakas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 8:00 AM

Naktiniai autobusai kursuoja tiktai dvi savaitgalio naktis, taksi verslui stinga kontrolės, kad taksistai dar daugiau neapiplėšinėtų keleivių ir nekraupintų užsieniečių.

Naktiniai barai suvaryti į vieną Vilniaus gatvę, kad, ginkdie, koks nors įkaušėlis nedrumstų miesto ramybės. Nelabai ką tepavyko nuveikti ir naktiniu meru apsiskelbusiam M.A.Haroldui, kurį labiau prisimename iš to, kur jis pasiuntė Lietuvą. O juk žadėjo britas atgaivinti naktinio Vilniaus ekonomiką.

Taigi nieko keisto, kad naktimis ir Vilniaus gatvės aptemsta. O kam jas apšviesti, jeigu ten jokių gyvybės ženklų? Nežinia kada jose atsiras LED šviestuvai, nes kol kas jie dega tik ten, kur ir po vidurnakčio vienas kitas automobilis dar praskrieja. Būtent – naujieji šviestuvai skirti ratuotiems, nes vargu ar sutiksi pėsčiąjį naktį, tarkim, prie Gariūnų turgavietės.

Tas pat ir dėl pastatų apšvietimo. Paaikčiojo 130 tūkst. vilniečių ir miesto svečių prieš porą savaičių, kai valdžia ryžosi surengti Šviesų festivalį, – ir užteks.

Nufotografavo 27 instaliacijas, prikišo gražių nuotraukų į feisbuką – ir gana.

Mat Vilniaus valdžia dar tik svarsto, ar palikti šviečiantį kunigaikščio Gedimino kardą, kuris patiko žiūrovams.

O kitų pastatų tai tikrai nepaliks apšviestų, nes per metus tai kainuotų nuo kelių dešimčių iki kelių šimtų tūkstančių eurų.

Vilniaus vadovams – ne rodiklis, kad naktimis šviečiančios kitų šalių sostinės vilioja turistus ir krauna į iždą milijonus.

Lietuvos sostinėje kitaip: jei nemiegi – sėdėk namie prie spingsulės. Arba rūpinkis sostinės gyventojų skaičiaus didinimu. Juk nušvitus gatvėms ir pastatams vilniečių skaičius niekada neperkops per pusę milijono.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.