Pluoštinių kanapių arbatos į Seimą atsinešusiam M. Majauskui – A. Širinskienės kirtis

„Lietuvos Respublikos Seime užsipyliau pluoštinių kanapių žiedų arbatos“, – tokių įrašu po nuotrauka ketvirtadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo parlamentaras, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos narys Mykolas Majauskas.

M.Majauskas savo įraše pats paliudijo, kad arbatą įsigijo universalinėje parduotuvėje.<br>Socialinių tinklų nuotr.
M.Majauskas savo įraše pats paliudijo, kad arbatą įsigijo universalinėje parduotuvėje.<br>Socialinių tinklų nuotr.
M.Majauskas savo įraše pats paliudijo, kad arbatą įsigijo universalinėje parduotuvėje.<br>Socialinių tinklų nuotr.
M.Majauskas savo įraše pats paliudijo, kad arbatą įsigijo universalinėje parduotuvėje.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Seimo narė Agnė Širinskienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Seimo narė Agnė Širinskienė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-02-08 10:25, atnaujinta 2019-02-08 10:30

Netrukus žiniasklaidoje pasirodė informacija, kad pluoštinių kanapių arbatos užsipylusiam Seimo nariui galėtų grėsti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų, o ir pats M.Majauskas įraše skundėsi, kad nežino šalies, kurioje už tokios arbatos puodelį žmogui grėstų kalėjimas.

Tiesa, tokią informaciją paneigti iškart suskubo parlamentarė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos narė (LVŽS) Agnė Širinskienė, kuri pareiškė, kad tokią arbatą darbe dažnai geria ir pati, tad informacija apie jos nelegalumą yra melas.

Pasidalijo nuotrauka

M.Majauskas savo įraše pats paliudijo, kad arbatą įsigijo universalinėje parduotuvėje ir muitinės laboratorijoje patikrino, ar joje yra psichoaktyvios medžiagos THC, kurios bet koks kiekis Lietuvoje esą griežtai draudžiamas. Atsakymas buvo teigiamas, tad jis suskubo pasipiktinti tokia situacija, nors pardavėja jį ir patikino, kad viskas yra legalu.

Arbata skani, ant pakelio parašyta, jog puikiai tinka prieš miegą ar po aktyvios veiklos. Norėčiau atsigerti dažniau. Maisto veterinarijos tarnyba sako, kad šis draudimas jiems neaiškus. Ūkininkai teigia, kad tiesiog parduoda legaliai užaugintą pluoštinės kanapės dalį. Prekybos centro pardavėja užtikrina, kad viskas legalu ir siūlo nusipirkti arbatos daugiau, kol neišpirko.

Jei iš tikrųjų nelegalu, tai metas legalizuoti. Kur dar už pluoštinių kanapių arbatos pakelį gresia iki 2 metų kalėjimo? Tuo pačiu kreipiuosi į Sveikatos apsaugos ministeriją – prašau, paimkite iš manęs arbatą ir atleiskite nuo atsakomybės pagal BK 259 str. trečią dalį“, – rašė konservatorius.

Jis pacitavo minėtąjį straipsnį, kuriame teigiama, kad asmuo, kuris savo noru kreipėsi į valstybės instituciją norėdamas atiduoti neteisėtai pasigamintas, įgytas, laikytas be tikslo platinti narkotines ar psichotropines medžiagas, atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už vartotų ar atiduotų narkotinių ar psichotropinių medžiagų gaminimą, įgijimą ir laikymą.

„Jei vis tik legalu, gal Sveikatos apsaugos ministras gali pagaliau peržiūrėti absurdiškus įsakymus, kuriais draudžia net ir medicininiais tikslais vartoti pluoštinių kanapių produktus, kai psichoaktyvios medžiagos dalis yra vos viena tūkstantoji“, – piktinosi M.Majauskas.

Paneigė informaciją

Tokią informaciją po kelių valandų paneigė valstietė Agnė Širinskienė, kuri kalbas, kad už tokios arbatos gėrimą gresia baudžiamoji atsakomybe, pavadino totalia dezinformacija.

Ji teigė pati dažnai gerianti pluoštinių kanapių arbatą ir pakvietė M.Majauską užsukti į Teisės ir teisėtvarkos komiteto biurą, kur ji galėtų šiuo gėrimu pavaišinti jį dažniau.

„Totali dezinformacija, kad savo darbo vietoje, Seime, pluoštinių kanapių arbatos užsipylusiam Seimo nariui, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos nariui M.Majauskui galėtų grėsti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Suprantu, kad norisi legalizuoti narkotikus. Bet šitaip klaidinti visuomenę? Ir savo tikslo siekti kuriant fake news? Pluoštinių kanapių arbatomis jau dabar prekiaujama prekybos centrų arbatų ir kavos skyriuose. Galėtų kartais M.Majauskas ir į Teisės bei teisėtvarkos komiteto biurą užsukti – pavaišintume. Gana dažnai turime“, – socialiniame tinkle „Facebook“ komentavo A.Širinskienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.