Prieš savivaldos rinkimus – įtarimai dėl nemokamų R. Karbauskio sumanyto teatro pasirodymų

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis oficialiai prisistato Naisių vasaros teatro sumanytoju ir mecenatu. Šis teatras prieš savivaldos rinkimus surengė 3 nemokamus pasirodymus Gargžduose. Čia į merus su valstiečiais kandidatuoja atsistatydinęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. Sutapimas ar ne, bet politikas nepraleido teatro pasirodymų Gargžduose.

Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis oficialiai prisistato Naisių vasaros teatro sumanytoju ir mecenatu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis oficialiai prisistato Naisių vasaros teatro sumanytoju ir mecenatu.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Valstiečių kandidatas į merus B. Markauskas yra Seimo narys. Pusantrų metų dirbo žemės ūkio ministru. Kėdę paliko paaiškėjus, kad jo šeima dirba ne savo žemę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Valstiečių kandidatas į merus B. Markauskas yra Seimo narys. Pusantrų metų dirbo žemės ūkio ministru. Kėdę paliko paaiškėjus, kad jo šeima dirba ne savo žemę.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 10, 2019, 4:02 PM, atnaujinta Feb 11, 2019, 8:36 AM

Valstiečių ir žaliųjų sąjungos vedlio Ramūno Karbauskio sumanytas ir remiamas Naisių vasaros teatras Gargždų kultūros centre suaugusiesiems skyrė Vytauto Kernagio dainas, o vaikams dovanojo spektaklį. Iš viso prieš rinkimus surengė 3 pasirodymus.

Renginyje šmėžavo ir valstiečių kandidatas į Gargždų merus, atsistatydinęs žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. „Jokio politikavimo nebuvo,kandidatai nelipo į sceną tai buvo seniai suplanuotas renginys“, – teigė jis.

Tačiau Tėvynės sąjungos – krikščionių demokratų kandidatė į merus Rasa Petrauskienė sako, kad situacija yra įtartina. „Tai „Naisių vasara“ prieš pat rinkimus... Ar tai sutapimas ar ne? Jie tie spektakliai būtų rodomi ištisai nuolat, o dabar prieš pat rinkimus Naisių spektakliai tai kelia įtarimų“, – abejoja ji.

Tiesa, pasirodo, teatras pasirodymus Gargžduose rengė ir anksčiau. Kvietimai į renginius buvo dalijami mieste, palikti mokyklose.

„Jie palikdavo kvietimus norintiems, kaip šįkart buvo reikėtų kasininkės klausti: ar buvo palikti tie kvietimai, negaliu pasakyti. Mes bilietų į spektaklį nepardavinėjome ir niekur apie tai nebuvo skelbta“, – „Lietuvos ryto“ televizijai pasakojo Gargždų kultūros centro direktorė Asta Vaičiulienė.

Valstiečių kandidatas į merus B. Markauskas yra Seimo narys. Pusantrų metų dirbo žemės ūkio ministru. Kėdę paliko paaiškėjus, kad jo šeima dirba ne savo žemę.

Jis tikino, kad atėjo laikas, kai panoro kažką naudinga rajonui padaryti.

„Yra ir gyvenimiškos patirties atsiradę, o be to, Seimo nario darbas geras, bet mero konkretesnis, viską gali pačiupinėti savo rankomis“, – sakė B.Markauskas.

Įkandin buvusio ministro B.Markausko, posto savivaldos rinkimuose Klaipėdoje siekia ir buvęs žemės ūkio viceministras Artūras Bogdanovas. Vyriausioji tarnybinė etikos komisija pripažino, kad A. Bogdanovas pažeidė viešuosius ir privačius interesus, mat jo valdomos įmonės teikė derinti klausimus jam pavaldžiai nacionalinei žemės tarnybai. Taip pat A. Bogdanovas su ministru B. Markausku buvo kaltinami darę spaudimą trauktis iš pareigų nacionalinės žemės tarnybos vadovui Danieliui Kupriui.

Valstiečius Klaipėdoje į savivaldos rinkimus veda uosto direktorius Arvydas Vaitkus. Jam krito šešėlis paaiškėjus, kad jį remiantys kai kurie uoste dirbantys verslininkai, LRT žiniomis, iš uosto direkcijos sulaukdavo dvigubos naudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.