Vytautas Bruveris. Pakilai prieš Sistemą – krisi

Kaip revoliucijos ryja savo vaikus, taip ir naujus gelbėtojus ryja dar plėšresni. Toks dėsnis – jei pasirinkai kovotojo prieš Blogio Sistemą kelią, žinok, kad neišvengiamai būsi pats paskelbtas tos Sistemos dalimi.

 V.Bruveris.
 V.Bruveris.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2019, 6:11 AM

Būtent ryški šio dėsnio iliustracija yra galutinės Naglio Puteikio skyrybos su valstiečiais. Bet dar ryškesnė – Mindaugo Puidoko pasiskelbimas kandidatu į prezidentus, kuris taip pat reiškia skyrybas su šia „partija“.

Žinoma, abu atvejai šiek tiek skiriasi, nes yra nevienodai ūmūs. Seniai buvo aišku, kad jau anksčiau apie kandidatavimą į prezidentus užsiminusiam N.Puteikiui anksčiau ar vėliau teks iššokti iš valstiečių vežimo.

Paskutiniu akstinu taip pasielgti greičiausiai ir tapo M.Puidoko apsiskelbimas, kurio idėja jo galvoje turėjo sprogti palyginti visai neseniai.

Tuo metu, kai politikas pamatė, kokio atgarsio sulaukė jo kova už tėvų teisę mušti vaikus ir už tai, kad net lietuvių tėvų paliktų vaikų jokiu būdu negali įvaikinti užsieniečiai – visokie norvegai, zelandai ar kitokie turčiai, kurie tikriausiai yra ir pedofilai.

Vien šių trimitų ant kojų sukeltas ir „Facebook“ siaučiančias minias galima skaičiuoti dešimtimis, o gal net šimtais tūkstančių.

Taigi nieko keista, kad M.Puidoko norą šeimininkauti Aleksoto vienmandatėje greitai pakeitė noras šturmuoti Prezidentūrą. Jeigu ir nepavyks, tai puikus startinis kapitalas bet kokiems kitiems rinkimams. O rietenos su valstiečių vedliu R.Karbauskiu, kuris iš nosį pernelyg užrietusio M.Puidoko atėmė partijos vicepirmininko postą, – tik šio proceso katalizatorius.

Tačiau N.Puteikį ir M.Puidoką sieja vienas esminis dalykas. Tai žinia rinkėjams, kad būtent jie ir yra Tikrieji Kovotojai su Sistema. Mat rinkėjams, į kuriuos jie pirmiausia taiko, tai yra svarbiausia.

Kone absoliuti dauguma šių rinkėjų – tie patys, kurie 2016-aisiais balsavo už valstiečius.

Balsavo lygiai dėl tos pačios priežasties – valstiečių žinios, kad jie yra tie tikrieji kovotojai su visu Blogiu, kurių tauta laukė nesulaukė.

Toji tautos dalis daugiau kaip po dvejų metų vėl yra įsitikinusi, kad daugiau kaip prieš dvejus metus ją apgavo.

Kitaip tariant, ji tiesiog negali gyventi kitaip, nei nuolat tokių laukdama, ieškodama, vis nusivildama, tačiau ir vėl laukdama, ieškodama ir atrasdama.

Todėl N.Puteikis su M.Puidoku jai ir sako, kad ji absoliučiai teisi. R.Karbauskis ir jo valstiečių kandidatas į prezidentus, pasak jų, yra tokie patys Sistemos statytiniai kaip konservatoriai, prezidentė, I.Šimonytė, G.Nausėda. Visi jie – „liberalai“ ir stambaus užsienietiško (vakarietiško) kapitalo įrankiai.

Štai tokia pamoka 2016 metais ant tos pačios nacionalsocialistinės bangos į kone absoliučią valdžią įneštiems R.Karbauskiui su S.Skverneliu.

Šis kardas greitai atsisuka kitu galu, teisingiau – smogia grėblio kotu.

O smogti gali labai skaudžiai. Juk S.Skverneliui, kurio pirmoji užduotis – patekti į antrąjį prezidento rinkimų turą, svarbus kone kiekvienas balsas.

O iššokus M.Puidokui padėtis gali pasidaryti itin įtempta. Žinoma, jeigu jam pavyks surinkti parašus.

Akivaizdu, jog vienintelis kelias, kuriuo dar sparčiau leisis R.Karbauskis ir jo kandidatas, – dar labiau griežtinti retoriką ir elgseną. Ji jau dabar ne iš švelniųjų, tačiau ką jau darysi – juk savo rinkėjus reikia žūtbūt įtikinti, kad kandidatas – tikrai ne vegetaras ir ne dezertyras pas Sistemą.

Tačiau iš tiesų valstiečiai ės ne dešiniuosius ir jų I.Šimonytę su G.Nausėda, o N.Puteikį su M.Puidoku.

Tuo metu pastarieji, norėdami pasiimti savo 150 ar net visus 200 tūkst. balsų, ės pirmuosius. O kur dar A.Juozaitis?

Žodžiu, šiame sparne laukia tikras grupinio homoseksualaus kanibalizmo seansas. O jį stebėdama dešinioji heteroseksuali kanibalų pora galės tik trinti rankomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.