VRK panaikino trijų kandidatų į savivaldybių tarybas imunitetą

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) ketvirtadienį panaikino trijų su teisėsauga turinčių reikalų kandidatų teisinę neliečiamybę.

 Teisme šiuo metu yra nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje R. A. Ručys kaltinamas dėl nusikalstamų veiklų.<br> G.Savickio (ELTA) nuotr.
 Teisme šiuo metu yra nagrinėjama baudžiamoji byla, kurioje R. A. Ručys kaltinamas dėl nusikalstamų veiklų.<br> G.Savickio (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-14 11:40, atnaujinta 2019-02-14 12:01

Imuniteto neteko partijos „Tvarka ir teisingumas“ korupcijos byloje teisiamas Rimas Antanas Ručys. Jis siekia Prienų rajono savivaldybės tarybos nario mandato.

Panaikinti R. A. Ručio imunitetą prašė Panevėžio apygardos teismas, kad toliau galėtų nagrinėti korupcijos bylą.

Taip pat ketvirtadienį panaikintas Darbo partijos kandidato į Kauno rajono savivaldybės tarybą Aido Borkerto imunitetas.

Policijos rėmėju prisistatantis verslininkas yra įtariamasis dviejuose nesusijusiuose ikiteisminiuose tyrimuose. Jie atliekami Kauno apygardos ir apylinkės prokuratūrose. Vienas iš tyrimų susijęs su nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimu.

Ketvirtadienį paaiškėjo, kad vienoje byloje A. Borketas buvo sulaikytas vasario 1 dieną ir jam pateikti įtarimai. Tą dieną politikas įgijo teisinę neliečiamybę, nes VRK paskelbė kandidatų sąrašus.

Prokuroras Tomas Dorelaitis teigė tuomet nežinojęs, kad įtariamasis yra kandidatas į savivaldybės tarybos narius. A. Borketas savo ruožtu tikino per apklausą apie tai informavęs tyrėją. Tačiau šis faktas nefiksuotas procesiniuose dokumentuose.

Vilniaus regiono apylinkės teismo prašymu panaikinta ir kandidato į Širvintų rajono savivaldybės tarybą Marijano Buinicko teisinė neliečiamybė. Jis teisiamas dėl nežymaus mažamečio asmens sveikatos sutrikdymo.

Pernai žiniasklaida skelbė, kad mokytoju dirbantis M. Buinickas galėjo smurtauti prieš trečioką, kai skirdamas du konfliktuojančius mokinius vienam iš jų esą trenkė per veidą.

M. Buinicką antru numeriu į savo kandidatų sąrašą yra įrašiusi Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Teismas prašė skubiai spręsti jo imuniteto klausimą, nes byla turėtų būti nagrinėjama jau penktadienį.

Praėjusią savaitę VRK teisinę neliečiamybę panaikino į Panevėžio merus kandidatuojančio Ryčio Mykolo Račkausko bei Anykščių mero posto siekiančio Kęstučio Tubio teisinę neliečiamybę.

Pagal įstatymus kandidatas savivaldos rinkimuose be Vyriausiosios rinkimų komisijos sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė.

Savivaldybių tarybų rinkimai vyks kovo 3 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.