Seimo nariai pasišaipė iš kraustynių – įgėlė G. Surpliui dėl sekretorės

Iš kieno namų – savo ar ministro – nuotoliniu būdu dirbs Giedriaus Surplio sekretorė Žemės ūkio ministeriją perkėlus iš Vilniaus į Kauną? Toks šmaikštus klausimas kilo Seimo Kaimo reikalų komiteto nariams.

G.Surplio vizija – darbas Kaune.<br>T.Bauro nuotr.
G.Surplio vizija – darbas Kaune.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-19 12:19

Kaimo reikalų komitete svarstant prieštaringai vertinamus valstiečių užmojus perkelti Žemės ūkio ministeriją (ŽŪM) į Kauną netrūko ironijos.

Antai reaguodami į G.Surplio kalbas, kad esą valdininkai galėtų dirbti ne tik iš namų, bet ir traukinyje, politikai pasiūlė ministerijos darbuotojus įkurdinti traukinyje, kuris kursuotų tarp Vilniaus ir Klaipėdos.

„Keturias valandas traukinys važiuotų į priekį, keturias – atgal. Tie, kurie dirba puse etato, išliptų Radviliškyje, o Kaišiadoryse ministerijos traukinys galėtų sustoti ir priimti gyventojus. Nereikėtų net patalpų“, – šaipėsi socialdemokratas Algimantas Salamakinas.

Politikos senbuvis svarstė, kad jei jau valstiečiai užsimojo įvykdyti rinkimų pažadus, gal reikėjo pradėti eksperimentą nuo Aplinkos ministerijos, kuri jau kurį laiką neturi vadovo, be to, ją žadama apskritai naikinti.

„Sovietmečiu ŽŪM irgi buvo sumanyta iškelti iš sostinės, bet po kelių mėnesių visi susikrovė žaislus ir grįžo atgal į Vilnių. Man atrodo, kad ir šįkart bus tas pats.

Juk žmonės iš visos Lietuvos atvažiuoja ne tik į Žemės ūkio ministeriją ar jai pavaldžias įstaigas. Jie sostinėje turi ir kitų reikalų“, – kalbėjo A.Salamakinas.

Anot parlamentaro, būtų daug racionaliau visoms toms įstaigoms persikelti į vienas patalpas kur nors prie Ukmergės plento ir žmonėms būtų daug patogiau susitvarkyti reikalus.

Tuo metu Seimo liberalų frakcijos nariui Juozui Baubliui užkliuvo G.Surplio planai, kad ministerijos darbuotojai esą galės tris dienas per savaitę dirbti nuotoliniu būdu.

„Tai iš kurių namų dirbs jūsų sekretorė – iš savo ar ministro?“ – užklausė politikas, o posėdyje nuvilnijo juoko banga, bet G.Surplys nuo atsakymo išsisuko.

„Darbas nuotoliniu būdu yra geroji tarptautinė praktika. Pavyzdžiui, yra šalių, kur ministerijose darbo vietų sukurta gerokai mažiau, nei yra darbuotojų, nes jie visi vienu metu neateina į darbą.

Jei ruoši kokius nors teisės aktų projektus, gali tai daryti ir iš namų. Tai nereiškia, jog visas tris dienas jie sėdės namuose, o dvi dirbs. Tai reiškia, kad yra tokia galimybė.

Tas spyris į užpakalį leistų mums sukurti naujovišką ministeriją, kokios jau veikia Vakarų šalyse. Tada būtų galima orientuotis ne į sėdėjimą ministerijoje, o į darbo rezultatus“, – dėstė žemės ūkio ministras.

Tačiau G.Surplys aiškino, kad galvojama ir apie lėšų sutaupymą.

Komiteto narius ministras tikino, kad ŽŪM perkėlimas per metus leistų sutaupyti 200 tūkst. eurų.

„Veidrodinė ministerija Kaune bus balandžio mėnesį, o vasarį jau paskelbsime patalpų šiame mieste nuomos konkursą. Iki kitų metų kovo pabaigos ministerija jau veiks Kaune“, – žadėjo G.Surplys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?