Arvydas Lekavičius. Ordinai – tarsi nuodėmių atleidimas

Iki šiol policijos generalinis komisaras L.Pernavas labiausiai galėjo didžiuotis apdovanojimais kultūrizmo varžybose. Jis noriai pasakojo, kaip į darbą nešasi dėžutes su maistu, padedančiu greičiau auginti efektingus raumenis.

Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 20, 2019, 8:06 AM

O dabar šalia šių dėžučių komisaras galės jau laikyti ir dėžutę su Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino ordino Karininko kryžiumi, kurį Vasario 16-osios proga jam įteikė prezidentė.

Dabar tą ordiną L.Pernavas galės pakišti advokatams, kurie buvo pateikę ultimatumą komisarui tramdyti įstatymus pažeidinėjančius pavaldinius.

Advokatų tarybos teigimu, išgalvotų policininkų pranešimų pagrindu keliamos bylos, neteisėtai klausomasi advokatų ir klientų pokalbių, jų namuose pažeidžiant įstatymus daromos kratos.

Beje, po šio ultimatumo generalinis komisaras per savo atstovą leido suprasti, kad ir toliau, jeigu reikės, ne tik advokatų, bet ir kitų piliečių atžvilgiu įstatymų nebus laikomasi. Ordinuoto pareigūno pavaldiniai taip ir elgiasi – antai Telšių policininkai į areštinę įgrūdo vyriškį už automobilio padegimą, nors jis nusikaltimo metu buvo Egipte.

Vadinasi, akiplėšiškiau aukšti pareigūnai elgiasi, tuo labiau yra įvertinami.

Tarkime, ant Valstybės saugumo departamento vadovo D.Jauniškio krūtinės prieš kelias dienas suspindo Vyčio Kryžiaus ordino Komandoro kryžius. O kaip kitaip? Juk siekdamas apginti į „tulpių pašto“ skandalą įsivėlusios prezidentės mundurą jis ne tik tęsė pirmtakų pradėtas neteisėto dešimtmečius trunkančio sekimo tradicijas, bet įvedė ir naujovių – visa tai paviešino.

Taigi norėdami gauti dar aukštesnius apdovanojimus jėgos struktūrų vadai turėtų paskubėti. Juk D.Grybauskaitės kadencija eina į pabaigą, todėl nežinia, ar naujasis šalies vadovas kabins ordinus pareigūnams, kurių veiksmai prasilenkia su įstatymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.