VPT prašys skirti Kelių direkcijai baudą dėl Rusnės estakados

Automobilių kelių direkcijai nesutinkant nutraukti 9,5 mln. eurų vertės nuolat potvynių užliejamo kelio Šilutė–Rusnė estakados statybų sutarties, kaip jai nurodė Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT) pastaroji neketina bylinėtis teisme, tačiau svarsto galimybę teismo prašyti skirti direkcijai baudą už įstatymo pažeidimus.

 Pasak pranešimo, vasario 25 dieną direkcija raštu informavo tarnybą, kad sutartis nebus nutraukiama ir pasiūlė jai kreiptis į teismą dėl jos pripažinimo negaliojančia.<br> lrytas.lt montažas.
 Pasak pranešimo, vasario 25 dieną direkcija raštu informavo tarnybą, kad sutartis nebus nutraukiama ir pasiūlė jai kreiptis į teismą dėl jos pripažinimo negaliojančia.<br> lrytas.lt montažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 27, 2019, 2:33 PM

„Tarnyba, įvertinusi visas aplinkybes, neketina kreiptis į teismą dėl sutarties pripažinimo niekine, tačiau svarsto galimybę teisme ginti viešąjį interesą, prašant taikyti Kelių direkcijai baudą už nustatytus viešųjų pirkimų įstatymo pažeidimus“, – pranešė VPT.

Pasak pranešimo, vasario 25 dieną direkcija raštu informavo tarnybą, kad sutartis nebus nutraukiama ir pasiūlė jai kreiptis į teismą dėl jos pripažinimo negaliojančia.

Tarnybai praėjusią savaitę pareiškus, kad direkcija turi nutraukti sutartį, direkcijos vadovas Vitalijus Andrejevas sakė, kad sutarties nenutrauks, nes būtų sužlugdytas vietos gyventojams svarbus projektas.

Pasak VPT, Kelių direkcija tinkamai nepasirengusi konkursui pati „užprogramavo“ papildomų darbų pirkimus. Dėl neaiškių konkurso sąlygų ir geologinių tyrimų stokos tiekėjai kreipėsi į direkciją dar iki pasiūlymų pateikimo, tačiau jos nebuvo keičiamos, geologiniai tyrinėjimai nebuvo atlikti ir rinkos dalyviai galėjo skirtingai interpretuoti pirkimo apimtį.

Beveik 9,5 mln. eurų (su PVM) vertės sutartis 2017-ųjų gruodį pasirašyta su „Kauno tiltų“ ir „TEC Infrastructure“ (buvusi Tiltų ekspertų centras) konsorciumu, o planuojama darbų vertė buvo 10 mln. eurų. Iš penkių dalyvių keturių pasiūlymai buvo atmesti dėl per didelių kainų – nuo 15,4 mln. iki 23,1 mln. eurų – ir tik laimėtojo kaina neviršijo suplanuotos lėšų sumos.

Praėjus keliems mėnesiams po sutarties pasirašymo pradėti pirkti papildomi darbai, kurių vertė nuolat auga ir kokia bus galutinė – dar nežinoma, tačiau tikėtina, kad ji gali siekti 17 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.