Arvydas Lekavičius. STT bildukai taško purvais saviškius

„Neliečiamųjų nebeliko!“ Taip ištrimitavo premjeras S.Skvernelis po to, kai keliems teisėjams, advokatams ir verslininkams praėjusią savaitę buvo demonstratyviai uždėti antrankiai.

Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Arvydas Lekavičius<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2019, 11:17 AM, atnaujinta Feb 28, 2019, 11:19 AM

Tik ar tikrai buvo teisus premjeras dėl tų išnykusių neliečiamųjų?

Mat tos pačios STT agentai, esą ardantys neregėtos korupcijos tinklus, patyliukais skundžiasi, kad ir jų tarnyboje tarpsta išrinktieji. Tiksliau, išrinktosios.

Redakcijai atsiųstame rašte operatyvininkai, dieną naktį stebintys, filmuojantys ir sekantys įtariamuosius už maždaug 1000 eurų per mėnesį atlyginimą, piktinosi, kad kai kurios STT darbuotojos sugeba uždirbti dvigubai daugiau kone nieko neveikdamos.

Anot skundikų iš STT, viena darbuotoja sugeba tik vaikščioti po visokias įstaigas ir skaityti paskaitas, kurių turinys kelia arba juoką, arba nuobodulį. Kita rengia vaikams ekskursiją po STT, deda apsnigto takelio prie būstinės nuotraukas į instagramą ar sukelia kitų parašytus ir ištaisytus tekstus į feisbuką.

Teigiama, kad abi darbuotojos uždirba kur kas daugiau nei operatyvininkai – apie 2 tūkstančius į rankas. Negana to, kaip tvirtina skundo autoriai, vyksta baisūs sanguliavimo atvejai: viena šių darbuotojų esą yra vieno STT aukšto pareigūno sugyventinė, o kita – kitų karjeros postais jau palypėjusių viršininkų meilužė.

Jei tokiuose žodžiuose yra tiesos, pačioje STT klesti vos ne viešnamis. Ir dar lažybų kontora!

Mat vienas STT Panevėžio valdybos tyrėjų siūlė kolegoms sukirsti rankomis, kad tam tikra byla iki Naujųjų teismui nebus perduota. Dėl to specialiai buvo sušauktas valdybos vadovų ir pareigūnų posėdis, o lažybas siūliusiam operatyvininkui nurodyta nedelsiant jas nutraukti.

Bet bildukų, kurie išneša į išorę STT nepalankias žineles, pasirodo, čia nestinga. Įdomu, kaip pasielgs tarnybos vadas Ž.Bartkus: ar pradės aiškintis, kas jo valdose papuvę, ar mėgins surasti skundikus ir išmesti kaip muses iš barščių. O jei niekas nesikeis, bus aišku, kad S.Skvernelis suklydo, nes neliečiamoji yra pati STT.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.