Teismo vadovas tikina, kad dėl korupcijos skandalo nušalintų teisėjų – darbas nesutriks

Lazdijų rajono policija tikrina savivaldos rinkimų stebėtojų pateiktą informaciją dėl galimo balsų pirkimo, rinkėjų pavežėjimo ir kitų pažeidimų.

Algimantas Valantinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Algimantas Valantinas.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2019, 12:57 PM, atnaujinta Feb 28, 2019, 2:48 PM

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovas Liutauras Ulevičius tvirtina, kad rinkėjai galėjo būti veikiami balsuoti už dabartinį merą Artūrą Margelį ir jo rinkimų komitetą „Pirmyn!“.

Alytaus apskrities policijos atstovė Kristina Janulevičienė BNS tikino, kad oficialių skundų kol kas policija negavo.

Tuo metu L. Ulevičius tvirtina, kad „policija fiksavo ne tik atvežtus, bet ir itin girtus balsuotojus“.

„Tuos, kuriuos atvežė, fiksavo ir LVŽS stebėtojai, užfiksuoti automobilių valstybiniai numeriai, dažnai ir žmonių vardai bei pavardės, kas vežė. Lazdijų ligoninėje, likus valandai iki balsavimo (jis vyko 13 val.) atvyko kandidatas A. Margelis su savo komanda, „perėjo per palatas“, surinko bet kokią agitacinę kitų kandidatų medžiagą, visiems įdavė savo lankstinukus ir liepė balsuoti“, – aiškino L. Ulevičius.

Anot jo, dauguma ligoninėje buvusių asmenų „pavyzdingai vykdė nurodymus“.

„Rinkėjų teigimu, už balsą, skirtą A. Margelio komandai, yra mokama po 10 eurų, arba „nurašomos skolos“ vietinėje kaimo parduotuvėje“, – tikino jis.

Su pačiu A. Margeliu BNS ketvirtadienį nepavyko susisiekti.

Lazdijų rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė konservatorė Ramutė Subačienė BNS anksčiau tikino skundų negavusi, vėliau ji pripažino, kad trečiadienio pavakare gautas LVŽS atstovų skundas dėl galimo rinkėjų pavėžėjimo. Skundo autoriai tvirtino užfiksavę du automobilius, atvykusius iš Nemajūnų, Šeštokų seniūnijų.

„Iš viso stebėtojų užfiksuoti septyni atvežti žmonės“, – sakė ji.

Skunde VRK prašoma ištirti šį atvejį ir pašalinti galbūt nesąžiningus balsus iš rinkimų, taip pat įvertinti A. Margelio komandos veiksmus ir pasitvirtinus pažeidimams šalinti jo komandos atstovus iš rinkimų komisijos sudėties.

K. Janulevičienė sako, kad trečiadienį prasidėjus išankstiniam balsavimui buvo gauti keli skundai, tačiau nė vienas jų nėra susijęs su minimais pažeidimais.

„Skundžiamasi tik socialiniuose tinkluose – policijai apie tai nepranešta. Bet informacija yra tikrinama“, – BNS sakė policijos atstovė.

Anot jos, policija gavo Lazdijų rajono rinkimų komisijos skundą dėl dviejų neblaivių asmenų keliamų rūpesčių, kurie įžeidinėjo komisijos narius, taip pat, kad Lazdijų ligoninėje vyksta negalima agitacija už A. Margelį, tačiau policijai nuvykus, informacija nepasitvirtino. Taip pat pranešta, kad ligoninėje vienas asmuo konfliktavo su rinkimų komisijos pirminku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.