R. Karbauskis: jeigu klaustų mano nuomonės, tikriausiai remtume A. Zuoką

Valstiečių lyderis palieka spręsti sostinės skyriui, kurį kandidatą – dabartinį Vilniaus vadovą Remigijų Šimašių ar siekiantį grįžti į šį postą Artūrą Zuoką partija rems antrajame ture Vilniuje.

Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Ramūnas Karbauskis<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2019, 11:35 PM

Tačiau Ramūnas Karbauskis pripažįsta, kad jis rinktųsi A. Zuoką.

„Mano nuomone, jeigu klaustų mano nuomonės, tai mes remtume tikriausiai vis dėlto Zuoką“, – pirmadienį LRT laidoje „Forumas“ pareiškė R. Karbauskis.

Pasak jo, toks pasirinkimas – siekiant pokyčių Vilniuje, kurie yra būtini.

„Lyginant Vilnių su Kaunu... man iš tikrųjų matant tą skirtumą, kada dešimtys nacionalinių projektų Kaune... jie eina vienas po kito, ten tiesiog kūrybos dirbtuvės vyksta. Tai Vilnius atrodo tikrai labai apgailėtinai. Ir tai susiję su tuo, kad Vilniuje nėra šeimininko. Ar Zuokas būtų geriau už Šimašių..? Bet kai renkiesi iš tų dviejų ir supranti, kad šis žmogus (R. Šimašius – BNS) ketverius metus vadovavo, o šiandien dar šnekame, ar bus nacionalinis stadionas, ar nebus...“ – laidoje kalbėjo R. Karbauskis.

Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas Gabrielius Landsbergis teigė, kad taip pat dėl parėmimo palieka spręsti sostinės skyriui.

„Šiandien buvo diskusija su mūsų skyriumi ir buvo pasiūlymas tiesiog skyriui apsispręsti laisvai. Tai tą ir padarys. Demokratiškai Skyriaus didelė dalis yra frakcijoje, buvo, iš pradžių valdančiojoje, paskui opozicijoje, jie turi ryšius palaiko juos asmeniškai. Sutars, neabejoju“, – tvirtino G. Landsbergis.

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos pirmininkas europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis teigia, kad partija turi tradiciją antrame rate neremti nieko.

Parlamentinės valdančiosios koalicijos partnerės Socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas mano, kad „labai didelio poveikio partijos vadovų kvietimai, už ką balsuoti, neturės“.

„Dažniausiai tie rinkėjai, kurie nematys tų kandidatų, kurie jau iškrito po pirmojo turo, tai jie greičiausiai nebalsuos, o ką mes sakysime, jie nuspręs vis tiek savaip“, – pareiškė G. Kirkilas.

Perrinkimo siekiantis sostinės meras R. Šimašius pirmadienį pareiškė, kad prioritetą derybose dėl valdančiosios daugumos savivaldybės taryboje teiks visiems, išskyrus jo varžovą antrajame ture A. Zuoką.

A. Zuokas teigia, jog sutiktų dirbti su R. Šimašiaus frakcija kartu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.