S. Skvernelis: dėl aplinkos ministro posto – nieko naujo nėra

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad dėl naujos kandidatūros į laisvą aplinkos ministro vadovo postą dar vis nėra nieko naujo.

„Nieko naujo nėra. Tai ir neturiu ką pasakyti“, – trečiadienį teigė premjeras.<br>D.Umbraso nuotr.
„Nieko naujo nėra. Tai ir neturiu ką pasakyti“, – trečiadienį teigė premjeras.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 6:03 PM

„Nieko naujo nėra. Tai ir neturiu ką pasakyti“, – trečiadienį teigė premjeras.

ELTA primena, kad Aplinkos ministerija vadovo neturi jau nuo gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis dar į laisvą aplinkos ministro vadovo posto vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau ją prezidentė D. Grybauskaitė atmetė, argumentuodama tuo, kad kandidatei trūksta patirties ir kompetencijų.

Premjeras S. Skvernelis aštriai sureagavo į tokį prezidentės sprendimą, nes, pasak jo, prezidentė atmetė jau suderintą kandidatūrą. S. Skvernelio teigimu, D. Grybauskaitė nepritardama jo teiktai I. Gudžiūnaitei tiesiog parodė savo požiūrį į jo vadovaujamą Ministrų kabinetą bei norą destabilizuoti Vyriausybės darbą.

Tačiau, Prezidentūros teigimu, prezidentė nedavė jokių pažadų, kad I. Gudžiūnaitės kandidatūrai bus pritarta. Prezidentūra pabrėžė, kad D. Grybauskaitės sprendimą lėmė tai, jog susitikime I. Gudžiūnaitė nepademonstravo vadovavimui aplinkos apsaugos sektoriui reikiamų žinių.

Panašius į S. Skvernelio priekaištus deklaravo ir „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis. Jis ne kartą kartojo, kad prezidentė sako netiesą. Maža to, jis tvirtino, turįs įrodymų, kad S. Skvernelis turi ne tik žodinių įrodymų, jog Prezidentūra, tvirtindama, kad nedavė jokių pažadų S. Skverneliui dėl I. Gudžiūnaitės, sako netiesą.

Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.

S. Skvernelio vadovaujamoje Vyriausybėje šiuo metu nėra moterų ministrių – dirbusias švietimo ir mokslo, teisingumo ir kultūros ministres pakeitus vyrams, šiuo metu jie vadovauja 13 iš 14 ministerijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.