Lenkijos lietuviai nori vadovėlių, skirtų ir vietos švietimo programai

Lenkijoje gyvenantys lietuviai norėtų vadovėlių, skirtų ne tik Lietuvos, bet ir Lenkijos švietimo programai, teigia Švietimo ministerija.

Lenkijos lietuviai nori vadovėlių, skirtų ir vietos švietimo programai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Lenkijos lietuviai nori vadovėlių, skirtų ir vietos švietimo programai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2019, 9:44 AM

Anot jos, tokį poreikį sekmadienį Punske apsilankiusiam švietimo, mokslo ir sporto ministrui Algirdui Monkevičiui išsakė vietos mokyklų direktoriai.

„Mokyklų direktoriai pažymėjo, kad norėtų sulaukti lietuviškų vadovėlių, kurie būtų skirti ne tik Lietuvos, bet ir Lenkijos švietimo programai, pagal kurią jiems privalu mokytis“, – rašoma ministerijos pranešime.

Taip pat aptarti mokyklinio autobusiuko infrastruktūros, skiriamų lėšų klausimai.

Lenkijoje yra keturios lietuviškos mokyklos – dvi Punske ir po vieną Seinuose bei Vidugiriuose.

Anot Švietimo ministerijos, susitikimo metu Lenkijos lietuvių bendruomenės nariai pažymėjo, kad jiems ypatingai svarbiu klausimu išlieka Lietuvių kultūros ir švietimo centro įsteigimas Suvalkuose.

A. Monkevičius sakė, kad artimiausiu metu ketina susitikti su Lenkijos nacionalinio švietimo ministre ir aptarti tautinėms mažumoms aktualias temas.

Kartu su vietos bendruomene ministras dalyvavo šv. Mišiose, vėliau pasveikino susirinkusiuosius iškilmingame Kovo 11-osios minėjime Punsko kultūros namuose.

„Jūs turite nuostabius žmones, puikų jaunimą, kuris šiandien visiems mums parodė, jog mažoje bendruomenėje galima sukurti tokį stiprų lietuvybės jausmą. Jūs esate tas stebuklas, kuriuo galime drąsiai didžiuotis, ir iš kurio turėtų mokytis tiek gyvenantys kitose šalyse, tiek ir Lietuvoje. Ačiū jums“ – pranešime cituojamas A. Monkevičius.

Lenkijoje gyvena apie 5 tūkst. lietuvių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.