Iš Prezidentūros – žinia apie rinkimus: bandoma nutildyti prezidentę

„Valdantieji ir jų reakcija rodo, kad yra bandoma nutildyti prezidentę. Norima, kad ji nekritikuotų ir nematytų valdančiųjų kalbų. Prezidentės užčiaupti tikrai nepavyks, nereikia turėti tokių iliuzijų“, – taip antradienį  „Žinių radijuje“ teigė prezidentės Dalios Grybauskaitės vyriausiasis patarėjas Mindaugas Lingė.

Dalia Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Dalia Grybauskaitė.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Žinių radijas“

2019-03-19 08:33, atnaujinta 2019-03-19 09:01

Praėjusią savaitę prezidentė sukritikavo premjero Sauliaus Skvernelio laišką Baltarusijai dėl Astravo atominės elektrinės bei pasakymą, kad latviai yra mums ne broliai, o konkurentai. D.Grybauskaitės teigimu, tokie teiginiai sukėlė tarptautinę gėdą. Premjeras tuomet atrėžė, kad jį kritikuodama prezidentė ir pati dalyvauja prezidento rinkimų kampanijoje.

Prezidentė kalbėjo apie ministro pirmininko, einančio pareigas, veiksmus. Jeigu kyla sudėtingumų premjerui atskirti savo asmenį kaip kandidato ir kaip ministro pirmininko, yra galimybė pasinaudoti įstatymo suteiktomis prieigomis ir išeiti ilgesnių atostogų“, – S.Skvernelio pasisakymus komentavo prezidentės patarėjas.

Premjeras laišką siuntė kaip premjeras ir prezidentė įvertino tai kaip premjero žingsnį. Be to, viskas, kas yra už sienos, tai yra užsienio politiksos dalis“, – pridūrė M.Lingė.

Rinkimus laimėjo opozicija

Kalbėdamas apie prezidentės požiūrį į savivaldos rinkimus, jos patarėjas išskyrė, kad šiuos rinkimus esą laimėjo žmonės, demokratija ir opozicija. „Žmonės nelinkę palaikyti vykdomos nacionalinės politikos atskiruose balsavimuose, nes opozicinės partijos surinko gerokai daugiau balsų (...) taip stabdomas gana agresyvus valdančiųjų buldozeris“, – kalbėjo jis.

M.Lingė pridūrė, kad žmonės akivaizdziai nori pokyčių, o tai parodė antrasis turas, kuomet nemaža dalis naujų merų nuvertė senuosius. Kaip pavyzdį jis pateikė socialdemokratų pergalę Ignalinoje, kurioje nuo pat Nepriklausomybės atgavimo buvo įsigalėję valstiečiai.

Jis siūlė suvienodinti sąlygas komitetams, kurie laikomi tikraisiais šių rinkimų nugalėtojams, kad jie turėtų tokius pačius reikalavimus, kokius turi ir rinkimuose dalyvaujančios partijos. „Mes tikrai neturėtume kalbėti apie jų išgyvendinimą, tačiau turi būti vienodos taisyklės“, – poziciją pareiškė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.