Nuo pareigų nušalintas Panevėžio meras M. Račkauskas jau rytoj galės grįžti į darbą

Ketvirtadienį Panevėžio apygardos prokuratūroje buvo pristatytas sprendimas dėl baigto ikiteisminio tyrimo korupcijos pobūdžio byloje, kurioje kaltinimai yra pareikšti ir Panevėžio miesto merui Ryčiui Mykolui Račkauskui. Būtent ketvirtadienį baigiasi jo ankstesnis nušalinimas nuo pareigų. Kaltinimai yra pareikšti ir dar dviem asmenims.

 Rytis Mykolas Račkauskas.
 Rytis Mykolas Račkauskas.
 Rytis Mykolas Račkauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Rytis Mykolas Račkauskas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-03-21 10:46, atnaujinta 2019-03-21 10:59

Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė Dalia Markauskienė sakė, kad pratęsti nušalinimo nuo pareigų nebėra reikalinga. 

„Šiandien baigiasi mero nušalinimo terminas, mes nutarėme nesikreipti į teismą, prašant pratęsti laikino nušalinimo nuo pareigų terminų, meras jau rytoj galės grįžti į darbą“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė prokurorė.

Jos teigimu nušalinimas nuo pareigų yra naudojamas „siekiant nešališkai ir greičiau ištirti nusikalstamas veikas“, bei tam, kad įtariamajam nebūtų suteikiama galimybė daryti kitus nusikaltimus. „Mūsų nuomome tokia priemonė nebėra reikalinga“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė ji. 

Specialiųjų tyrimo tarnybos (STT) Panevėžio valdybos Ikiteisminio tyrimo skyriaus viršininkas Gediminas Vizbaras sakė, kad byla yra perduota teismui.

„Byla perduota teismui, atlikdami šį ikiteisminį tyrimą, STT pareigūnai nustatė, kad Panevėžio meras, talkinant jo patarėjams, davė neteisėtus nurodymus savivaldybės tarnautojams. Kaip įtariama buvo siekiama, kad Panevėžio miesto savivaldybės administracijos organizuojamų viešinimo ir komunikacijos srities viešųjų pirkimų konkurso laimėtoja taptų su vienu privačiu asmeniu, vilniečiu, susijusi įmonė“, – sakė G.Vizbaras. Jis sakė, kad galimai buvo susitarta dėl ateityje pasirašomų sutarčių. 

G.Vizbaras teigė, kad Panevėžio savivaldybė patyrė mažiausiai 5 tūkstančių eurų žalą.

„Ikiteisminio tyrimo duomenys leidžia sakyti, kad meras už savivaldybės lėšas įsigijo jam asmeniškai, kaip politikui, naudingų paslaugų“, – sakė jis.

G.Vizbaras pasakojo, kad merui buvo pateikta rašytinė ataskaita su patarimais ir įžvalgomis, kurios turėjo padėti artėjančių savivaldos rinkimų metu.

„Kadangi byla dabar perduodama teismui, dar bus nagrinėjama, nenoriu per daug atskleisti, bet tai yra susiję su pasirengimu rinkimams. Galima paminėti, kad buvo atliktas sociologinis tyrimas, galimai mero interesui“, – kalbėjo jis. 

Sekmadienį savivaldybių rinkimuose R.Račkauskas užsitikrino ir Panevėžio miesto vairą antrai mero kadencijai.

Teismui perduotoje byloje R. Račkauskas, jo patarėja Gintarė Maskoliūnienė ir privačiame sektoriuje konsultavimo bei viešinimo srityje dirbantis vilnietis M. V. kaltinami piktnaudžiavimu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.